Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
-
emil
witam wszystkich co sie moze dziac zaczeła blokowac sie dzwignia zmiany biegów w kawasaki praire 360 4x4 2004 rok
wyglada to tak jesli mam go na luzie i wrzuce mu bieg L to niechce powrócic na H a tym bardziej na N i R jesli go czyli qada popcham do przodu do tyłu to zrzuci mi na luz jakby sie cos odblokowało ale sytuacja sie powtarza i pozatym niechce palic za dobrze jak jest gorący i ma problemy z spadaniem obrotów wymieniłem swiece na nową brak porawy
czy to wina gaznika ? czy ma to cos wspólnego ze skrzynia bo wczesniej nie było problemu
z góry dzieki za rade pozdrawiam
luuuuuuuuuuuzik
-
Maciocha KAV
Mam dzisiaj identyczny problem... Odpala tylko na luzie... Ani na wsteczny ani do przodu nie mozna wrzucic. Naprawde nikt nie wie o co chodzi??:(
-
ITAL
- V-ce Admin
- Quad:: Honda Rincon 680 :)
- Imię: Adam
-
Kontakt:
Witam kolego i zapraszam do powitalni.
Może jak dasz się lepiej poznać to i do Ciebie ktoś wyciągnie pomocną dłoń
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red
-
Maciocha KAV
Tak rozumiem:) Tylko quad nie mój i nie na chodzie... Skrzynia zepsuta. Problem jak u kolegi wyżej. Zarejestrowałem się, żeby poczytać i popytać trochę i się czegoś dowiedzieć więcej... Może ktoś już ten problem rozwiązał
-
ITAL
- V-ce Admin
-
Kontakt:
Trudno powiedzieć trochę mało danych:
-czy masz odpowiednio niskie obroty?
-do kiedy tak się dzieje i czy była jakaś sytuacja "niestandardowa" która mogla to spowodować?
-czy biegi przełączają się przy wyłączonym silniku?
-
Maciocha KAV
Nie było żadnej sytuacji, która mogłaby to spowodować. Chyba, że zanim był w moim posiadaniu. Przy wyłączonym silniku przełączyć się da ale cięzko chodzą. Nie tak jak powinny. a przy włączonym skrzynia warczy i nie da się wepchnąć na inne biegi. To wyglądało tak, że jechałem powoli i zgasł mi na biegu. Wrzuciłem na luz, żeby odpalić i odpalił ale wtedy już nie mogłem ani wstecznego ani do przodu.
-
KaMaSx
-
Kontakt:
wydaje mi sie ze jak warczal podczas wrzucania biegu to moga byc za wysokie obroty... ale lepiej zeby bardziej doswiadczeni sie wypowiedzieli na ten temat
-
Maciocha KAV
Odgłos jest taki sam jak przy wrzucaniu biegu w samochodzie bez sprzęgła. No i po prostu nie wrzucisz tu biegu:( raz spróbowałem mocno wepchnąć i się udało ale zgasł.
-
ITAL
- V-ce Admin
-
Kontakt:
Prawdopodobnie tak wlaśnie jest .Spróbuj obnizyć trochę obroty i zobacz co się będzie działo.(poktętło powinno być po lewej stronie ale nie jestem pewny)
-
Maciocha KAV
No ale przy tych za wysokich obrotach silnik nie powinien głośno chodzić?? A mi się wydaje, że raczej jest ok z odgłosem. Czy obroty nie mają wpływu na głośność?