Jaki kask do interkoma i jaki interkom ??
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Zapewne można wykorzystać do tego celu CB radio, ale nie wyobrażam sobie jadąc quadem, czy tak jak w naszym przypadku Polarisem RZRem, że co chwilę jak mówię muszę wciskać przycisk nadawania... Myślę, że takie rozwiązanie nie zadowoli również quadowców na rajdach przeprawowych, gdzie istotną sprawą są wolne ręce i komunikacja bezproblemowa. Ale jak zrobisz już to z wykorzystaniem CB to podziel się z nami swoimi obserwacjami...
Póki co quadowa emeryturka :)
- Krzysztof Wronowski
CB a to dobre jest , właśnie wyobraziłem sobie jak Chłopaki montują sobie na kaskach baty od CB i wołają "mobiliki, mobilki jak tam ścieżka do punktu X"
W sumie na upartego możnaby zakładać i takie radia:
ale na szczęście technika idzie do przodu i te Bluetooth-owe interkomy są naprawdę niezłe.
W sumie na upartego możnaby zakładać i takie radia:
ale na szczęście technika idzie do przodu i te Bluetooth-owe interkomy są naprawdę niezłe.
3fun - bo quady są naszą pasją
Oprócz wymienionych wyzej urzadzen do porozumiewania sie jest takze LARYNGOFON.
Urzadzenie włacza sie pod wpływem drgan strun glosowych. Nie potrzeba zadnego przycisku do inicjowania rozmowy. Plusem jest takze fakt ze nie włacza sie sam pod wpływem np. hałasu z tłumika lub innych zewnetrzych zródeł dzwięku.
Pierwsze nasze testy na Dziczy
Urzadzenie włacza sie pod wpływem drgan strun glosowych. Nie potrzeba zadnego przycisku do inicjowania rozmowy. Plusem jest takze fakt ze nie włacza sie sam pod wpływem np. hałasu z tłumika lub innych zewnetrzych zródeł dzwięku.
Pierwsze nasze testy na Dziczy
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK
Tak jak Markus napisał...
Laryngofony przez dziesięciolecia miały swoje zastosowanie w wojskach lotniczych, czołgach... Do dziś używane są przez jednostki specjalne SWAT, czy nasze antyterrorystki...
Jedyna niewygoda to przywyknięcie do ścisło opasającej szyi zestawu...
Laryngofony przez dziesięciolecia miały swoje zastosowanie w wojskach lotniczych, czołgach... Do dziś używane są przez jednostki specjalne SWAT, czy nasze antyterrorystki...
Jedyna niewygoda to przywyknięcie do ścisło opasającej szyi zestawu...
.:GALEON:.
Dokładnie tak jak pisze Arecki.
Tego ci Ital nie moge zagwarantować. Chyba ze najme sekretarkeTo czekamy na obszerny opis działania laryngofonów
Sa zeczy na swiecie które sie fizjologom nie sniły. He he .brzmi jak nazwa narzędzia lekarskiego )
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
No i znalazłem wadę tego zestawu Bleutooth - w ostatnią niedzielę, katowaliśmy dwie słuchawki przez około 5 godzin rozmowy i co się okazało - jeden z rozmówców dziś rano obudził się z konkretnym bólem głowy i po prostu przeziębił sobie gardło. Gdyż jadąc quadem ciągle gadał i gaaaaaadał, aż się w końcu przeziębił. Mnie to ominęło, bo jechałem Polarisem RZRem, który został wyposażony w przednią szybkę...
To oczywiście taki żarcik
Markus czekam z niecierpliwością na test laryngofonu, zresztą mam nadzieję, że dasz go chwilkę przetestować na Dziczy...
To oczywiście taki żarcik
Markus czekam z niecierpliwością na test laryngofonu, zresztą mam nadzieję, że dasz go chwilkę przetestować na Dziczy...
Póki co quadowa emeryturka :)