Fora klubowe

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...
Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » wt 05 lut, 2008

Ja też jestem za, ale sądze, że tam powinniśmy tylko umawiać się na ustawki.
Cała reszta tutaj, wtedy nie podzielimy się na żadne grupki,
a poza tym "w kupie" raźniej. :wink:
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » wt 05 lut, 2008

Nie wiem jak to bedzie z fotkami , miło jest popatrzec jak inni quadowcy smigają .
Jeżeli fora będa zamkniete to nie będzie takiej możliwosci ale trudno nie można miec wszystkiego.
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 05 lut, 2008

mozna przeciez stworzyc dzial Fotki i tam umieszczac fotki z wypraw (np kazdy uzytkownik ma swoj temat i go rozwija albo tak bedzie podzielone jak grupy)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » śr 06 lut, 2008

Nikt nikomu nie zabroni publikowania fotek czy to na forum głównym czy klubowym.
Obydwa będą dostępne do wglądu dla wszystkich z wyjątkiem tematu "ustawki" na forum klubowym
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Grupy

Post autor: Ruszko » czw 20 mar, 2008

Witam, ostatnio zauważyłem, że powstała grupa ZGORA Team. Złożyłem podanie do tej grupy tylko z tego faktu, że mieszkam w woj. lubuskim. Team jak sama nazwa wskazuje jest umiejscowiony w Zielonej Górze, ja natomiast nie mieszkając w tym mieście lub okolicach stałem się jego członkiem. Uważam, iż tworzenie grup na podstawie miast czy "drużyn" jest bez sensowne, powinny być grupy stworzone na podstawie województw. Grup będzie co raz więcej i więcej aż dojdzie do tego że zacznie nam się tutaj robić ponad kilkanaście ekip czyli jednym słowem bajzel. Moje zdanie już znacie, a więc troszkę opiszę wam i przedstawie mój projekt działu grup.

1. W Polsce jest 16 województw, aby nie robić bałaganu na forum powinniśmy zmiejszyć tę liczbę do 8.

2. Powinniśmy wybrać "stolicę" grupy, czyli np. jest połączone woj. lubuskie z zachodnio pomorskim - stolicą jest Szczecin, nazwą grupy będzie Szczecin Team.

3. Do grupy powinni być przyjmowani użytkownicy z miesięcznym stażem na forum(żeby wiedział jakie panują tutaj zasady)ewentualnie za poleceniem moda grupy.

4. Użytkownik nie może należeć do kilku grup na raz.

5. Użytkownik zamieszkiwać musi jedno z województw.

Poniżej przedstawiam rysunek w prostszym języku - przykład.

Obrazek

Ps. nie chcę zrobić z tego forum AtvPolska. Pragnęłem wyraźić tylko swoje zdanie.

Ps 2. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » czw 20 mar, 2008

Moim zdaniem podział na województwa jest jak najbardziej właściwy.Poszczególne grupy nieformalne będą miały swoje tematy w ustawkach gdzie będą mogły ustawiać się również z innymi grupami z tego samego województwa a ponieważ nie będą zbyt daleko od siebie szybciej się zintegrują.
Łączenie województw nie wydaje mi się dobrym pomysłem.Ale to moje zdanie :wink:
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 20 mar, 2008

Zapomniałem o jednej kwestii podgląd na jakąkolwiek grupę miałby każdy. Tak więc ustawki nie byłyby problemem. A podział województw to tylko i wyłącznie w celu pożądku na forum. Można zrobić podział na każde województwo ale to aż 16 zakładek.
Teraz wpadłem na taki pomysl, że mozna zrobić podział na 5 kategorii( pólnoc, południe, wschód, zachód i centrum) w kazdej kategorii byłyby województwa - to już by zmiejszyło bałagan.

Dzięki ITAL za wyrażenie swojej opinii na ten temat.

Awatar użytkownika
kamilquad

Post autor: kamilquad » pt 21 mar, 2008

Tak właśnie też to miałem na myśli Ruszko :oklaski: To był by najlepszy pomysł :ok: na 5 części podzielić

To tylko moje zdanie więc nie bierzcie go sobie do serca 8) :lol:
rozumiem tylko tych którzy też jezdzą na quadach

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » czw 27 mar, 2008

Oj nie tak panie i panowie :), nie tak...

Jeszcze raz i wolniej...
Fora klubowe (grupy) mają być małe - kilkanaście do kilkudziesięciu osób. Każda grupa będzie miała swojego moderatora. Moderator nie ma obowiązku dołączenia do grupy każdego, kto się zgłosi. Każda grupa będzie zrzeszała tylko tych ludzi, którzy faktycznie jeżdżą w danej grupie. Jeżeli ktoś np. z Warszawy będzie chciał się ustawić i pojeździć w okolicach Zielonej Góry, to kontaktuje się z moderatorem grupy np. ZGORA Team i ustawiają się na konkretny termin - ale od tego będzie PW ewentualnie e-mail.

Oczywiście podział na województwa może pozostać, ale tylko jako główne kategorie, żeby zachować porządek w podziałach, ale w każdym województwie będzie kilka, a może kilkanaście grup, które będą miały swoje ustawki widoczne tylko dla danej grupy oraz relacje widoczne dla wszystkich. Oczywiście, żeby nie zaśmiecić Forum zbyt dużą liczbą działów, będzie to zrobione na zasadzie widocznego podziału na województwa i dopiero po kliknięciu na dane województwo pojawi się lista grup/klubów z relacjami...

Nie wyobrażam sobie grupy składającej się z np. 500 czy 1000 osób (a tak mogłoby się stać w przypadku np. grupy Mazowiecki Team), bo żaden moderator nie byłby w stanie nad taką grupą zapanować i ciężko jest poznać tych wszystkich ludzi i zwryfikować przed przyłączeniem. Dlatego grupa Mazowiecki Team, jest grupą przejściową. Sukcesywnie będą powstawały kolejne grupy w regionie Mazowieckim...

Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem...
Póki co quadowa emeryturka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”