[YC] YamahaCup 2006 - Nowa Dęba, sierpień 2006

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
MaciekP

[YC] YamahaCup 2006 - Nowa Dęba, sierpień 2006

Post autor: MaciekP » pn 24 lip, 2006

Czesc,

Zastanawiam, się dlaczego Organizator tak promuje rozpoczynanie imprezy w czwartek z zajęciem całego piątku?
Sądzę, że dla wielu jest to sporym utrudnieniem.
Ktoś sie wybiera?
Będzie film?? :D
Ostatnio zmieniony wt 30 cze, 2009 przez MaciekP, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 25 lip, 2006

Na dzień dzisiejszy, planujemy z Jarkiem być już w czwartek rano i zjechać całą trasę, żeby poznać próby, objazdy itd.
Ułatwi nam to późniejsze ogarnięcie całości.

Co do dni, w których odbywa się Yamaha Cup, no cóż z Bartkiem Sołtysem z Esoxa trzeba rozmawiać...

Film?!? - powinniśmy coś przygotować... Ale kolejka filmów jest duża... GoldenCup 2006, Mamry Challenge Orzysz... :)
Mogę tylko napisać, że właśnie zakończyliśmy pracę nad filmem z poprzedniej edycji II Amatroskiego Pucharu Polski w Przeprawowej Jeździe Quadami Yamaha Cup 2006 - Kalisz (ale długa nazwa :) ) i jeszcze w tym tygodniu pojawi się informacja o możliwości zakupienia DVD z filmem, zdjęciami oraz materiałem źródłowym...

MaciekP

Post autor: MaciekP » wt 25 lip, 2006

Jeżeli pozytywnie uda mi sie załatwić kilka spraw to pewnie wpadne na rajd w charakterze obserwatora w drodze na wiekszą wyprawę. Prawdopodobnie dopiero w piatek wieczorem, ale za to z kamera :P
Nie wiem czy Bartek się zgodzi, żebym jeździł po trasie za darmo...
1. Nie moge urwac sie wczesniej
2. nie chce katowac nowej maszyny przed wyjazdem na caly tydzien, zeby go nie stracic poźniej na naprawy.

Tak przy okazji, myślę sobie, czy nie byloby dobrym pomyslem oferować także filmów na DVD ale jako np plików WMV-HD, czyli w wysokiej rozdzielczości. W ten sposób na tanich urządzeniach typu KISS DP600 czy podobnych mozna odtwarzać filmy w wysokiero rozdzielczości ze zwykłego taniego nośnika jak DVD. Nie wspominam o odtwarzaniu z komputera.
Po ostatnich mistrozstwach nastąpił boom telewizorów HD READY, gdzie można odtworzyć filmy w wyższej rozdzielczości.
Niech dobrym przykładem będzie ITI, które na jesieni wprowadzi HD do Polski. Niesetty na poczatek tylko 3 kanały (Pewnie TVN, TVN24 i TVN turbo)...ale dobre i to.....

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Maćku, zapewne Quadzik.pl przejdzie na jakość HD, ale jak sam wiesz, na to wszystko potrzebne są pieniądze - sprzęt niestety trochę kosztuje :( Póki co skupiamy się na lepszym montażu, a w najnowszym filmie z Yamaha Cup - Kalisz pojawi się lektor umilający oglądanie filmu...

Poza tym, zapewne wiesz w jakich warunkach pracuje nasz sprzęt na imprezach przeprawowych (jest narażony na ciągłe wibracje, błoto, kurz, wodę, upadki, uderzenia) oraz zapewne nie wiesz jak pracuje nasz sprzęt na quadowych imprezach sportowych (wszechobecny kurz, kamienie, glina, piach, deszcz)...

Dodam tylko, że nasza najnowsza kamera popsuła się po nakręceniu 3 imprez przeprawowych, 1 imprezy integracyjnej oraz 5 imprez sportowych. Całe szczęście jest na gwarancji i powróciła do życia. Dobrze, że w serwisie, nie obejrzano kasety, która pozostała zablokowana w kamerze, bo ciężko im by było wytłumaczyć, że kamerę wykorzystujemy zgodnie z zasadami gwarancji:)

Ale oczywiście jesteśmy otwarci na wszelkich sponsorów, którzy zamierzają wesprzeć Quadzik.pl w wydatkach na nowy sprzęt.

MaciekP

To współczuje padniecia kamery :(
Może sie jednak okazac, że nie przyjadę do Nowej Deby, bo wiązałoby sie to z pełnym zgłoszeniem uczestnictwa i pełnymi opłatami, co przy jednym dniu jazdy z kamerą może być trochę za droga zabawą.
Gdyby "reportera" potraktowano tylko opłatami "jedzeniowymi" miałoby to sens...., gdyby reporter przyjechał Yamaha i promował Yamahe na forach mógłby liczyć na "elastyczność Organizatora" a tak, niestety płaci na "niepolityczność" :shock:

MaciekP

Maćku, zapewne Quadzik.pl przejdzie na jakość HD.
Pojwila sie nowa mala kamerka HDV - SONY HC-3. Jest tańsza niz moja HC-1 i obraz daje niezly i jest naprawde mała. TO kiedy Wasz Canon dopełni swoich dni....

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Maćku masz rację, że obraz z kamerki Sony może i jest lepszy, tylko że ta kamerka nadal posiada stabilizację cyfrową a nie optyczną.
A jak kręcimy dynamiczne zawody sportowe quadów, to niestety stabilizacja optyczna daje lepsze wrażenia...

Ale oczywiście myślmy nad wszelkimi nowoczesnymi rozwiązaniami :), a poza tym wiem, że nie dasz nam spokoju, dopóki Twoje najbardziej ulubione filmy o quadach nie będą realizowane w technologi HD :)

Trochę zeszliśmy z tematu, tak więc wracając do Nowej Dęby, to kto jeszcze zajrzy na tą przeprawówkę?

MaciekP

Wiem, że będzie wiekszość z tradyjnej czołówki każdego rajdu. Ten rajd ma dobrą tradycję, więc czas wakacyjny, zajety piątek i susza, chyba mu nie zaszkodzą. :D

Simbus
Kontakt:

Post autor: Simbus » wt 25 lip, 2006

Ja zjawię sie na bank..Mam tylko nadzieje że quadzik nie sprawi mi zawodu bo ostatnio ma jakies gorsze dni :?

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Simbus:
Mam tylko nadzieje że quadzik nie sprawi mi zawodu bo ostatnio ma jakies gorsze dni
Kwoli wyjaśnienia, chodzi tu o Simbusowego quadzika - czyli Hondę Rincon, a nie o Quadzik.pl :)

Rozmawiałem dziś z organizatorem - Bartkiem Sołtysem i potwierdził termin i miejsce 11-13 sierpnia 2006 - Nowa Dęba.

Jeszcze jedna informacja związana z zakwaterowaniem w Nowej Dębie - tym razem nie mogliśmy zarezerwować całego hotelu, jak to zwykle na imprezach przeprawowych czyniliśmy, gdyż właściciel ma duże oblężenie i nie chciał tego uczynić. Dlatego musicie kontaktować się sami bezpośrednio z Hotelem Szypowski. Poniżej podaję namiary:

Rezerwacja:
rezerwacja@hotelszypowski.pl
biuro@hotelszypowski.pl
tel./fax +48 15 846 58 80 (Hotel i Restauracja)

Pozostałe dane kontaktowe:
tel. +48 15 846 40 43 (Biuro)
39-460 Nowa Dęba, ul. Jasna 7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”