Zawody juniorów

Archiwum pozostałych imprez pośrednio związanych z quadami...
ODPOWIEDZ
Vendetta
Kontakt:

Zawody juniorów

Post autor: Vendetta » ndz 23 mar, 2008

Witam jeżdżę już rok na Lucky star sp 300. Jest to już mój 3 rok na quadzie (na początku był chińczyk). Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z zawodami w tej klasie quadów.
Do tej pory nie brałem udziału w żadnych zawodach. Nie posiadam żadnych kart typu a lub b
w ogóle nie wiem o co z nimi chodzi. Mój rocznik to 1993. Jak byście mogli dać jakieś informacje o zawodach terminach ,wymaganiach. Słyszałem że są zawody Lucky stara 250
było o głoszenie kiedyś na quadziku.pl że jak kupisz LSa taniej to musisz wziąć udział w zawodach ale pisało tam tylko o 250 a ja mam 300. Z góry dzięki za informacje

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 25 mar, 2008

W 2007 roku była stworzona markowa klasa Lucky Star w Cross Country, ale okazała się delikatnie mówiąc niewypałem. Więc w tym roku dla najmłodszych jest stworzona markowa klasy Yamahy -> Młodzik Quad Cup by Yamaha!.

W 2007 roku w Prabutach były organizowane amatorskie zawody, w których startowały również LuckyStary (BARBÓRKA 2007 PRABUTY GÓRY, Rajd quadów i motocykli, I Piknik Miłośników Quadów Prabuty k. Długosiodła 30.09.2007 - i moim zdaniem są to typowe imprezy, od których powinieneś rozpocząć swoją przygodę z zawodami.
Nie wiem jak będzie w tym roku, ale spróbuj skontaktować się z organizatorem w Prabutach i wypytać co i jak... Nie wiem jak to jest z juniorami, ale wystarczy że się zapytasz organizatora takiej imprezy, czy możesz wystartować.
Póki co quadowa emeryturka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Różne...”