Siatka na chłodnice
Siatka na chłodnice
Tak sobie mysle aby taka siatke zakładac na przód quada przypiąc ją tyrtytkami
uchroniło by to chłodnice przed błotem i długim czysczeniem
Jaką sitake zamontowac??
uchroniło by to chłodnice przed błotem i długim czysczeniem
Jaką sitake zamontowac??
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]
- maciejpawel
- Kontakt:
- Adamiak Jarosła
- Kontakt:
Na zdjęciach z Berlin - Wrocław zauważyłem że ktoś poradził sobie wieszając na przednim zderzaku siatkę na owady z marketu budowlanego. Jak błotko podeschnie to można łatwo wykruszyć i po sprawie. Ja kupiłem i wożę w torbie tak na wszelki wypadek. Ale w swoim KQ zamontowałem dodatkową siatkę metalową przed siatką na chłodnicy ( tez metalową ) ale o b.dużych oczkach. Kupiłem ją w "metalowym sklepie". Jak sie nie mylę to stosowana jest jako wstępny filtr przy pompach wody w studniach. Po MC wypłukałem chłodnicę wężem i nie było większego syfu. Został na dodatkowej siatce.
- Adamiak Jarosła
- Kontakt:
Kiedyś jechałem przez ( cicho sza ) pole zboża. Tak boczkiem. Ale i tak kawałki kłosów skutecznie powbijały sie w tzw. z angielska radiator. Musiałem wyciągać chłodnicę z gada i dłubać drucikiem żeby wyciągnąć całe to świństwo. Jak to mówią " niezapłacona robota" . Dodatkowa siatka chroni nawet przed "wrednymi" kijami które próbują przebić chłodnicę. Kiedyś wyszedł mi przez klapkę nad korkiem chłodnicy. Ślad na siatce i nic poza tym. Jestem przekonany że oryginalna by puściła i dziura w chłodnicy jak sie patrzy.
Spryciarz - może i tak . Ale bardziej " kombinator".
Spryciarz - może i tak . Ale bardziej " kombinator".