Yamaha: 3 lata gwarancji na quady

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Yamaha
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » czw 14 lut, 2008

Kia nie daje 7-miu lat gwarancji z dobrego serca ani dla tego , że ma najmniej awaryjne pojazdy na rynku, ale dla tego , że po pierwsze po prostu im się to opłaca a po drugie to doskonały chwyt marketingowy.
Opłaca się dlatego , że przez siedem lat klient jest przywiązany (dosłownie ) do autoryzowanej sieci dealerskiej w której zakupuje ORYGINALNE części oraz wykonuje usługę.
Jako ciekawostkę napiszę , że marże na samochodach są tak g..wniane że często zamykają się na poziomie kilku procent (sic!) natomiast tajemnicą poliszynela jest , że najlepszy biznes jest na częściach zamiennych , na które w dobrych układach marże sięgają nawet 50%!
Dlatego producenci zacierają ręce by pojazdy były jak najczęściej w serwisie i by były wymieniane oryginalne części.
No a poza tym jak napisałem jest to doskonały chwyt marketingowy - 7 lat gwarancji ! nic tylko brać:)
(na marginesie dodam , że na codzień jeżdżę KIA Sportage ponad 110 tyś w dwa lata bez najmniejszej awarii)
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Karol313
Kontakt:

Gwarancja Jakości :-)

Post autor: Karol313 » śr 12 mar, 2008

Witajcie.

Wszyscy dobrze wiemy, że Gwarancja nie jest dla klienta :nie:
Ile razy coś zwracałem na gwarancji - tyle razy byłem wrogiem dla sprzedawcy. :plask:
Co do sprzętu sprowadzonego z USA i chęci skorzystania z gwarancji w Polsce powiedziano mi tak:

Jeśli dealer z ameryki zgodzi się przyjąć faktury wystawione za naprawy w PL to owszem. :jupi:
Nawet nie pytałem - wiem że się nie zgodzi :bezradny:

3 Lata gwarancji na niezawodne pojazdy .... :haha:

W jednym zdaniu zaprzeczają samym sobie :wyśmiewacz:
Bo i po co gwarancja na niezawodny sprzęt !!!

A dobrze wiemy że jeśli coś z założenia jest niezawodne - to znaczy że cała reszta to nasza wina :strs:
i jest na to paragraf* - SERFFIS - PŁATNY SERWIS !!! :beczy:

Do tego każda gwarancja ma ten druczek drobnym maczkiem .... :czytaj:

HeHe...

Pozdrawiam wszystkich oczekujących w kolejce. :pa pa:
The gun shot make's NO FEAR !!!

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » śr 12 mar, 2008

Nie ma rzeczy niezawodnych to po pierwsze.
Gwarancja się przydaję, nie daj boże dostaniesz trefna sztukę a takie się zdarzają i co ? Np. Silnik rozlatuje się w pył wystawiając kopyto, za to musisz bez gwarancji płacić z własnej kieszeni a jeśli to nie było z twojej przyczyny to gwarancja powinna jak najbardziej to uwzględnić
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Twicki
Kontakt:

Post autor: Twicki » śr 12 mar, 2008

ale jak mam nadplacic 1/3 ceny za zakup Yamahy w Polsce z pseudo 3-letnia gwarancja to wole zakupic od importera za te 1/3 taniej legalnie i nie miec problemu przy okazji z zarejestrowaniem gada w naszym kraju. Dopoki Yamaha nie pomysli o homologacjach swoich najlepszych modeli, dla mnie 3 lata gwarancji jest wyrzuceniem pieniedzy w bloto... ale to tylko moja opinia :P choc patrzac na taniejacego dolara nie sadze aby ktos mnie przekabacil na Polski Salon Yamahy :P

Awatar użytkownika
Karol313
Kontakt:

Gwara-nc-ja !

Post autor: Karol313 » czw 13 mar, 2008

Jeśli chodzi o gwarancje (masz rację - BADAMSTAFF) jest to zawsze jakiś atut w wypadku bez wypadku.
Fakt faktem - trzeba mieć pecha by trafić na trefną sztukę.

Ja Jako Ja - sprzedając quada bez gwarancji w Polsce - mam ją nadal w USA.
I w wypadku bez wypadku - dzielę się z potencjalnym poszkodowanym - kosztami przewiezienia maszynki do dealera i wymianą sprzętu w ramach gwarancji.

Proszę pamiętać, że dotyczy to tylko tak eXtremalnych sytuacji jak wada Fabryczna.
Powyższe sformułowanie nie dotyczy wyschniętego baku :głupol:

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » czw 13 mar, 2008

Byłem świadkiem RXP 215 hp korba wyszła i "wycieło" silnik z okablowania, rur itp. do tego turbina była w strzepach. W przeciągu miesiąca została rozpatrzona gwarancja i został wysłany nowy silnik wraz z turbiną :D A jednak nie daj boże ta twoja jest trefną :P

To się tak mówi : "A tam kupię sprzęt bo słyszałem że 1 na 1000 ma wadę" A tu akurat mamy ten 1000 iii? :D Bye bye
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Awatar użytkownika
Karol313
Kontakt:

:-)

Post autor: Karol313 » czw 13 mar, 2008

1:1000 trefny ? :myśl:

To dobrze :oczko:
Mi powiedzieli że te są 998 i 999 więc śpię spokojnie. :jupi:

Zresztą tak jak mówie: Jak coś działamy w obie strony !!! :pocieszacz:

Po-zdrówka :drink:

ODPOWIEDZ