Dziewięciolatka przejechała tatę quadem
Białostocka policja ustala, w jakich okolicznościach w okolicach Gródka (Podlaskie) został poważnie ranny 29-letni mężczyzna, którego 9-letnia córka jeździła quadem.
Są bowiem dwie wersje wypadku: albo mężczyzna został przejechany przez ten czterokołowy pojazd terenowy prowadzony przez dziecko, albo jechał razem z córką i spadł, odnosząc poważne obrażenia.
Jak poinformowała w poniedziałek podlaska policja, do wypadku doszło w niedzielę po południu. Do białostockiego szpitala 29-latek trafił z obrażeniami głowy, złamanym obojczykiem i podejrzeniem stłuczenia płuca.
Policja przypomina, że takie pojazdy jak quady, na które jest ostatnio moda, aby mogły poruszać się po drogach publicznych, muszą być zarejestrowane, a kierowca powinien mieć odpowiednie uprawnienia.
źródło onet.pl
Białostocka policja ustala, w jakich okolicznościach w okolicach Gródka (Podlaskie) został poważnie ranny 29-letni mężczyzna, którego 9-letnia córka jeździła quadem.
Są bowiem dwie wersje wypadku: albo mężczyzna został przejechany przez ten czterokołowy pojazd terenowy prowadzony przez dziecko, albo jechał razem z córką i spadł, odnosząc poważne obrażenia.
Jak poinformowała w poniedziałek podlaska policja, do wypadku doszło w niedzielę po południu. Do białostockiego szpitala 29-latek trafił z obrażeniami głowy, złamanym obojczykiem i podejrzeniem stłuczenia płuca.
Policja przypomina, że takie pojazdy jak quady, na które jest ostatnio moda, aby mogły poruszać się po drogach publicznych, muszą być zarejestrowane, a kierowca powinien mieć odpowiednie uprawnienia.
źródło onet.pl
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
obrażenia głowy? a gdzie miał kask?
wyposażenie ochronne to podstawa.
wyposażenie ochronne to podstawa.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
-
- Kontakt:
Racja kask to podstawa ale nie przetłumaczysz niektórym osobom. Póki sie nie przewróci puty sie nie nauczy. I możesz sobie mówić. Niestety . To że dziecko sobie jeżdzi to niech sobie jezdzi ale powinien przykręcic quada aby nie odwijał. Ale co tu gdybać i tłumaczyć poprostu ludzie lubią uczyć się na błędach.
[size=75]"Kiedy jadę w błocie nikt mnie nie pokona". W Płocku najlepsze tereny. Polecam! Ale tylko jak masz cichy tłumik ;)[/size]
"odpowiednie uprawnienia...?"
No jak masz zarejestrowany na pojazd samochodowy to prawko B
A jak czasem się zdarzyło, że masz na traktor to już inna szkoła jazdy bo musisz mieć prawko B
EDIT: błędy poprawiałem:)
No jak masz zarejestrowany na pojazd samochodowy to prawko B
A jak czasem się zdarzyło, że masz na traktor to już inna szkoła jazdy bo musisz mieć prawko B
EDIT: błędy poprawiałem:)
Ostatnio zmieniony wt 26 sie, 2008 przez JJasiek, łącznie zmieniany 2 razy.