Czy avatary i bannery powinny być płatne na forum Quadzik.pl

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...
shelton

Czy avatary i bannery powinny być płatne na forum Quadzik.pl

Post autor: shelton » pn 10 mar, 2008

Zapraszam do dyskusji jak w temacie. I czy taka zmiana regulaminu jest słuszna. Proszę głosujmy:
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 10 mar, 2008

8) szkoda jakby z powodu cen było by nudno :cry:
:myśl: z drugiej strony każdy może przemycić jakąś tresc :bezradny:

a pozatym dla właściela forum powinno być to dochodowe...

:myśl: taka forma wpisowego klubowego :wink:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
mol19
Quad:: Czarny polar :)
Imię: Adrian
Kontakt:

Post autor: mol19 » pn 10 mar, 2008

Reklamy w postaci bannerów lub w dziale "Sprzedam" uważam, że powinny być płatne ale podpis czy avatar to indywidualna i osobista sprawa każdego użytkownika.Równie dobrze mógłbym mieć w nicku nazwę swojej strony www i co wtedy ? Zmienilibyście mi nazwę użytkownika ? Dla mnie to lekkie przegięcie...

Rozumiem, że trzeba zarabiać ale jest na to wiele innych sposobów niż płatne podpisy lub avatary :P Np takie google Adwords, na qudzik.pl podejrzewam, że wyciągało by się lekko 200$ - 300$ dolarów miesięcznie.
:P

shelton

Post autor: shelton » pn 10 mar, 2008

Inne były intencje tego forum i administrator zmienił zdanie dla własnych profitów, a wcześniej się od tego odrzegnywał-dla mnie stracił totalnie wiarygodność i się absolutnie skompromitował.

Łukasz mawia:

Kiedyś na nich plułeś teraz im służysz

Moje banery wcześniej na forum były reakcją na sytuację-eksperymentem który sprawdził się w 100%.

Właściciel ma prawo mieć profity, ale trzeba umieć zachować styl i konsekwencję-tu jej zabrakło i mamy drugie dno. Co więcej smiem twierdzić, że ta reakcja nie była przypadkowa, ja odbieram tą reakcję jako swoisty odwet na mojej osobie i nie zamierzam wnikać w szczegóły.

Zastanawiam się nad zawieszeniem swojej obecności w tym miejscu. Niech userzy zadecydują.[/b]
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 11 mar, 2008

pytanie :myśl: czy wolimy bazar czy :mrgreen: galerię...

widocznie ci co płacą za reklamę(nie dotyczy polsona) zaczeli się zastanawiać albo właściciel forum chce wobec nich być wporządku...

shelton

Post autor: shelton » wt 11 mar, 2008

Trochę późno, pierw ciche przyzwolenie pod kątem, że forum jest inne, a później lichwa, zmiana zdania i wyrywanie kasy, za wszelką cenę znam ten styl.

Ile jest warte zdanie, jaka jest cena? Takie sobie trzeba zadać pytanie, jak wszyscy zaczną stosować takie metody to już dziś wystaw swoją matkę na Allegro.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » wt 11 mar, 2008

hmm shelton, nie prowadz osobistej nagonki na forum... moim zdaniem intencje sa dobre...

chronia firmy, ktore za reklamy placa, nie zrozumiales wogole przeslania... ja wnioskuje, ze jezeli na tym forum ktos zapyta, jaka firme tuningowa polecisz z doswiadczenia, to ktos zapewne korzystajacy z Waszych uslug napisze, ze poleca PROATV - i za to nikt nie bedzie robil nagonki... bo do tego sluzy forum do wymiany doswiadczen, polecania, nie polecania itp...

jezeli bedziesz mial w podpisie www.stronaniezwiazanaztematamitegoforum.pl to tez chyba nie bedzie problemu...

a zmiany regulaminu, to jezeli miales kiedykolwiek konto bankowe w internecie - to normalna sprawa...

uzasadniajac moja wypowiedz, wlasciciel tego forum nie chce doprowadzic, moim zdaniem, do powstania "ulicznego bazaru", a chce uregulowac zasady "handlu" na dobrze zorganizowanym i przystosowanym "placu handlowym", co w konsekwencji doprowadzi do rozwoju tego serwisu i do korzysci dla wiekszosci userow...

shelton

Post autor: shelton » wt 11 mar, 2008

Nagonkę? Chodzi o konsekwencję, i tyle. Zdanie można zmieniać w kółko to tylko świadczy o rozmówcy i jego poziomie. Sprawa ma drugie dno, którego nie znasz i działania na forum są ich konsekwencją. Nie jest to nagonka. Jak bym napisał chronologicznie o co chodzi, wiele osób by na tym straciło łącznie z tym forum.

Sprawa jest beznadziejna i na dodatek żałosna, i nie jest to moja osobista krucjata to jest w tym najlepsze - choć sprawa mnie dotyczy z całkiem innego powodu. Efekty zobaczysz w mediach i zrozumiesz. Przykra sprawa. Niestety złe rzeczy wracają.

Dlaczego administrator schował głowę w piasek?

A co do płatniej reklamy oczywiście, że tak tak jak zrobiono to na drugim forum od początku, konsekwętnie z cennikiem. Nie ma lepszych i gorszych. Teraz to jest tylko hipokryzja - sprawa załatwiona w ten sposób zrobinenie reguł, bez reguł.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
mol19
Quad:: Czarny polar :)
Imię: Adrian
Kontakt:

Post autor: mol19 » wt 11 mar, 2008

stahoo
jezeli bedziesz mial w podpisie www.stronaniezwiazanaztematamitegoforum.pl to tez chyba nie bedzie problemu...

I tutaj się mylisz bo ja dostałem reprymendę za link całkowicie nie związany z tematyką forum :oklaski:
Ostatnio zmieniony wt 11 mar, 2008 przez mol19, łącznie zmieniany 1 raz.
:P

Awatar użytkownika
kamilquad

Post autor: kamilquad » wt 11 mar, 2008

Co to za prezziguzzi bez polsonowskiego teamowego zdjęcia :D
rozumiem tylko tych którzy też jezdzą na quadach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”