Rejestracja quada a COC (Certificate of Conformity)

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
ODPOWIEDZ
orlus

Rejestracja quada a COC (Certificate of Conformity)

Post autor: orlus » wt 19 lut, 2008

Witam!

Jako ze jestem na etapie szukania quada mam pytanie. Kupujac nowego quada z UE, ktory jest przebudowany zgodnie z COC i ma na to papiery, mozna go bez klopotow zarejestrowac w Polsce? Mial ktos do czynienia ztym COC? Bardzo bym prosil o pomoc!
Druga sprawa to jaka jest roznica miedzy rejestracja na ciagnik a pojazd samochodowy inny (czy jak to sie zwie). Chce sie poruszac quadem majac prawko kategorii B.
Mam nadzieje ze ktos wyjasni moje watpliwosci :?:
Pozdrawiam!

orlus

Post autor: orlus » czw 21 lut, 2008

Hmm, naprawde nikt nie moze mi pomoc :(

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pt 22 lut, 2008

drogi kolego, spiesze wyjasnic Ci Twoje wątpliwosci:

1. jezeli kupujesz quada z UE - i jest on tam zarejestrowany - zarejestrujesz go w Naszym pieknym kraju bez zadnego problemu

2. jezeli nie byl tam zarejestrowany - Twoje problemy zaczna sie w momencie odwiedzenia wydzialu komunikacji - w zaleznosci od wydzialu, ale szanse masz, z tego co zaslyszalem, w moim wydziale, w Piasecznie sa nad wyraz skrupulatni urzednicy, ktorzy posiadaja zdolnosci nadinterpretacyjne, wiec mialbys mala szanse...

3. z tego, co wiem w Polsce potrzebny jest dokument przy nowym quadzie - homologacja drogowa" - nie wiem, czy z innego kraju UE - Ci zaakceptuja - patrz pkt 2.

4. rejestrujac quada na traktor, czy pojazd samochodowy inny - tak czy siak jezdzisz na B...
4 a. - to na co zarejestrujesz okresla Ci swiadectwo homologacji - na jaki pojazd masz wystawione
4 b. - jak bedzie mial traktor - a zatrzyma Cie Policja, to po pierwsze poprosza Cie o trojkat, ktory winien byc przymocowany na traktorze w widocznym miejscu oraz zapytaja sie dlaczeg oTwoj traktor tak szybko jezdzi... :)
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”