Jak to w koncu jest z ta rejestracja??

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
dziki

Post autor: dziki » wt 12 lut, 2008

markus

Tylko ogolnie mowie ze nawet zarejestrowany quad to przy dzisiejszych przepisach to i tak czesto jezdzi nielegalnie :strs:

Zgadza się wszystko zależy na jaką postać osoby nas kontrolującej trafimy na drodze :hejka: :aniołek: :diabełek:
Ostatnio zmieniony wt 12 lut, 2008 przez dziki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 12 lut, 2008

Chłopaki na "P" a jak to jest z RZR. Jest na niego homologacja? A jesli tak to jako samochód czy pojazd samochodowy inny?
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 13 lut, 2008

8) jest homolka :ok: .....pojazd samochodowy inny
....w szwecji zarejestrowane są nawet skutery śnieżne :bezradny:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » śr 13 lut, 2008

a co więcej pracuje się nad tym żeby z RZRa odliczać pełny VAT - są duże szanse że się to uda :)
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

krupak102

Post autor: krupak102 » wt 11 mar, 2008

Witam .Ja miałem małą batalię w urzędzie komunikacji z zarejestrowaniem quada. Mianowicie pani w urzędzie nie wiedziała jakie warunki techniczne powinien spełniać do uzyskania przeglądu.(najlepszy bajer to taki że miałem już kartę pojazdu z wpisem samochodowy inny)
Więc po paru nerwowych godzinach kierownik urzędu wysłał pismo do ministerstwa. Po około jednym miesiącu dostałem pisemko w którym nic nie było sprecyzowane (kierownik mi wyjaśnił że w Polsce są przepisy nie dla ludzi :) skąd to znamy ) lecz było tam określone jakie ma warunki spełniać quad do uzyskania przeglądu , a mianowicie takie same jak motocykl lub motorower. I po 2 miesiącach latania itp.. dostałem blachę i 2 mandaty za jazdę bez tablic bo oc wykupiłem bezproblemowo . pozdrawiam

radam5

Post autor: radam5 » śr 12 mar, 2008

Nie wiem skąd wam się biorą takie dziwne wymagania, że quad powinien mieć trójkąt, gaśnice i tp. Ludzie to NIE jest samochód tylko POJAZD SAMOCHODOWY INNY. I nie ma wymogów posiadania tych elementów wyposażenia.
Z rejestracją nie miałem problemów. Wystarczyło tłumaczenie homologacji, faktura i wyciąg z rejestru o działalności firmy (importera) w której kupiłem sprzęt. Na podstawie tych dokumentów dostałem dowód i wydział komunikacji wystawił mi kartę pojazdu.

Majk
Kontakt:

Post autor: Majk » śr 12 mar, 2008

Ja tez doplacalem za rejestracje , ale tak sie zastanawiam - co z rajdami , gdzie widze to w regulaminie jest napisane - wymagana rejestracja , nie wystarczy miec OC. Na Mamry duża cześć quadow śmigała bez blachy, ale nie wiem czy miały rejestracje czy nie. Co w takim przypadku?

Majk

radam5

Post autor: radam5 » śr 23 kwie, 2008

Wyciągam temat ponieważ mam jedną nieuregulowaną kwestię. Czy przypadkiem po zarejestrowaniu quada nie trzeba rozliczyć się z urzędem skarbowym? Mowa o quadzie nowym

Rico

Post autor: Rico » ndz 27 kwie, 2008

radam5 -powinieneś zapłacic 2% podatku od czynności cywilno-prawnej ,jakim był zakup Twojego pojazdu. Wydział komunikacji informuje U.S.że taki a taki delikwent coś tam u nich rejestrował.Predzej czy póżniej Cie wezwą byś to zapłacił.

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » pn 28 kwie, 2008

Jak masz fakturę to US nie płacisz nic. 2% płaci się od umów cywilno-prawnych popularnie zwanych umowami kupna-sprzedaż.
:I love POLARIS:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”