POLARIS SPORTSMAN 800 EFI
POLARIS SPORTSMAN 800 EFI
witam
mam pytanko o POLARIS SPORTSMAN 800 EFI lub 700 czy warto kupic (uzywanego lub sprowadzonego z usa np.) takiego quada, czy sa do niego czesci zamienne i serwis w obrebie warszawy.
dzieki i wszystkiego dobrego w nowym roku !!!
mam pytanko o POLARIS SPORTSMAN 800 EFI lub 700 czy warto kupic (uzywanego lub sprowadzonego z usa np.) takiego quada, czy sa do niego czesci zamienne i serwis w obrebie warszawy.
dzieki i wszystkiego dobrego w nowym roku !!!
Przed zakupem używki sprawdź dobrze stan, wyeksploatowana maszyna to worek bez dna... Czasem lepiej dołożyć do nówki i wiedzieć na czym się siedzi... Takimi sprzętami ( a szczególnie typu SP 700EFi, 800EFi ) nie jeżdźą amatorzy po łąkach Dlatego jak kupować to albo od kogoś że wiemy że sprzęt był serwisowany albo nowy.
Myślę że POLSON tutaj pomoże... lub nówka z USA.
Myślę że POLSON tutaj pomoże... lub nówka z USA.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
- prezziguzzi
- Kontakt:
No i nieopisana gwarancja Polaris która naprawdę jest git - jeśli coś Ci się zepsuje - zdarza się aczkolwiek rzadko to część jest wymieniana na nową . Nie ma jakiegoś specjalnego problemu który zdarza się konkurencji pod tytułem "ojj za szybko Pan jeździł i się zepsuło"
Zepsuło się to wymieniamy .
Pojazdy kupione w Polsce mają taką gwarancję .
Zepsuło się to wymieniamy .
Pojazdy kupione w Polsce mają taką gwarancję .
Blink lubi Quady!
Re: POLARIS SPORTSMAN 800 EFI
Mam Polarisa Sportsmana 800 z 2007 r. Poważny problem stanowi włączanie biegów czy to do przodu czy do tyłu , dźwignia chodzi lekko i na zgaszonym silniku biegi wchodzą idealnie a po zapaleniu wchodzą bardzo ciężko jak już jakiś się uda włączyć to quad zaczyna ciągnoć żeby go wyłączyć lub zmienić trzeba zgasić silnik . Wszystkie oleje powymieniane pasek nowy obroty silnika ok a problem został . A i jak włączę jakiś bieg i nie dodaje gazu to quad zaczyna jechać a nie powinien , wydaje mi się że problem leży w sprzęgłach . Mam wrażenie że ciągnie sprzęgło nie rozłacza biegów . Jeżeli ktoś miał podobny przypadek lub wie jak to zdjagnozować proszę o pomoc.
-
- Quad:: Polaris SP 800 EFI
- Imię: Paweł
Re: POLARIS SPORTSMAN 800 EFI
Wg mnie gwarancja nie działa, szczególnie jeśli usterka jest poważna. Tu jest link do mojej historii:
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 17&t=62846
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 17&t=62846