Problem z rozrusznikiem - QUAD EAGLE Lyda 203
Problem z rozrusznikiem - QUAD EAGLE Lyda 203
Mam problem z rozrusznikiem w quadzie EAGLE Lyda 203. Bardzo ciężko kręcił, a wyświetlacz siadał do zera. Wymieniłem więc na nowy i jest to samo. Na filmie słychać jak kręci na akumulatorze od disla o prądzie rozruchu 780A:
[youtube]https://youtu.be/8WF5wHY3xpk[/youtube]
Instalacja wyląda na dobrą. Czy problemem może być coś z silnikiem, albo...? Żeby było zabawniej, to na jesień padła mi kosiarka (traktorek). Ma dokładne taki sam problem ale zajmę się nim dopiero jak zrobi się cieplej. Quad jest mi jednak potrzebny do pracy.
[youtube]https://youtu.be/8WF5wHY3xpk[/youtube]
Instalacja wyląda na dobrą. Czy problemem może być coś z silnikiem, albo...? Żeby było zabawniej, to na jesień padła mi kosiarka (traktorek). Ma dokładne taki sam problem ale zajmę się nim dopiero jak zrobi się cieplej. Quad jest mi jednak potrzebny do pracy.
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Re: Problem z rozrusznikiem - QUAD EAGLE Lyda 203
To że instalacja wygląda na dobrą, to o niczym nie świadczy. może być problem na połączeniach.
Sprawdź napięcie w czasie rozruchu na akumulatorze i na rozruszniku.
Sprawdź napięcie w czasie rozruchu na akumulatorze i na rozruszniku.
Robert
Podczepiłem przewody zasilające wprost z akumulatora do rozrusznika (zarówno + jak i -) i problem nie ustąpił. W dalszym ciągu kręci tak samo.
- Robson102
Zmierzyłeś napięcie w czasie rozruchu na akumulatorze i na rozruszniku?
Robert
Nie mierzyłem. A ma to jakieś znaczenie? Jeśli podpinałem rozrusznik bezpośrednio do akumulatora to napięcie nie powinno być inne. Instalacja faktycznie może gdzieś nie kontaktować, ale na bezpośrednim podłączeniu?
- Robson102
Ma duże znaczenie.
Zmierz i podaj jakie było.
Zmierz i podaj jakie było.
Robert