Problemy po zakupie g700 bardzo proszę o pomoc
Problemy po zakupie g700 bardzo proszę o pomoc
Witam jestem posiadaczem maszyny od tygodnia i zaobserwowałem kilka usterek które chciałbym usunąć.
Pierwszą z nich to wolna praca wentylatora u kolegi był problem że się nie włączał ale rozłożyliśmy go i po przeczyszczeniu szczotek elektronik powiedział że on jeszcze sporo popracuje a u mnie w środku całkowicie inaczej wygląda i musiałem poszukać jakiegoś zamiennika i są na aukcjach wentylatory za 100 zł i można wybrać ssący lub tłoczący, jaki powinienem zamontować?
Druga usterka to lekko przekręcona kierownica, ogólnie podczas jazdy nie odczuwam żeby go ściągało jeździ się dobrze lecz denerwuje delikatne przekręcenie kierownicy a ogólnie to moja pierwsza maszyna i przy zakupie był ze mną kolega który troszkę wcześniej kupił takiego samego i nie zauważyliśmy tej usterki.
Jest jeszcze kilka usterek ale te moim zdaniem są najważniejsze.
Proszę jeszcze o wytłumaczenie czy jeśli dostanę wentylator i zamontuje już chłodnię to czy w jakiś sposób się ją odpowietrza ? bo niestety nie mam o tym pojęcia i liczę na waszą pomoc.
Jak na razie poradziłem sobie z stabilizatorem na tylnej osi już nie ma luzu na tych gumach jeszcze tylko chciałbym wymienić łączniki ale to jak już te najważniejsze rzeczy zrobię.
Jeszcze chciałbym zapytać o hamulce ponieważ pan sprzedający powiedział że wymieniał kompletne hamulce ale caly czas piszczą jadąc i nie wiem czy może da się coś z tym zrobić ? rozebrać i może delikatnie klocki papierkiem ściernym przejechać ?
Proszę o wyrozumiałość bo jak wcześniej pisałem jestem nowym użytkownikiem takiego typu sprzętu i nie za bardzo mam jeszcze pojęcie co i jak.
Pierwszą z nich to wolna praca wentylatora u kolegi był problem że się nie włączał ale rozłożyliśmy go i po przeczyszczeniu szczotek elektronik powiedział że on jeszcze sporo popracuje a u mnie w środku całkowicie inaczej wygląda i musiałem poszukać jakiegoś zamiennika i są na aukcjach wentylatory za 100 zł i można wybrać ssący lub tłoczący, jaki powinienem zamontować?
Druga usterka to lekko przekręcona kierownica, ogólnie podczas jazdy nie odczuwam żeby go ściągało jeździ się dobrze lecz denerwuje delikatne przekręcenie kierownicy a ogólnie to moja pierwsza maszyna i przy zakupie był ze mną kolega który troszkę wcześniej kupił takiego samego i nie zauważyliśmy tej usterki.
Jest jeszcze kilka usterek ale te moim zdaniem są najważniejsze.
Proszę jeszcze o wytłumaczenie czy jeśli dostanę wentylator i zamontuje już chłodnię to czy w jakiś sposób się ją odpowietrza ? bo niestety nie mam o tym pojęcia i liczę na waszą pomoc.
Jak na razie poradziłem sobie z stabilizatorem na tylnej osi już nie ma luzu na tych gumach jeszcze tylko chciałbym wymienić łączniki ale to jak już te najważniejsze rzeczy zrobię.
Jeszcze chciałbym zapytać o hamulce ponieważ pan sprzedający powiedział że wymieniał kompletne hamulce ale caly czas piszczą jadąc i nie wiem czy może da się coś z tym zrobić ? rozebrać i może delikatnie klocki papierkiem ściernym przejechać ?
Proszę o wyrozumiałość bo jak wcześniej pisałem jestem nowym użytkownikiem takiego typu sprzętu i nie za bardzo mam jeszcze pojęcie co i jak.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: Problemy po zakupie g700 bardzo proszę o pomoc
wentylator za chłodnica ssacy
z ta kierownica to pewnie ktos zawalił strona w która zciąga teraz, wiec trzeba przywaic drugim kołem
układ chłodzenia sam sie odpowietrzy
z ta kierownica to pewnie ktos zawalił strona w która zciąga teraz, wiec trzeba przywaic drugim kołem
układ chłodzenia sam sie odpowietrzy
No przywalić drugą stroną to mi trochę szkoda bo ja to kupiłem sobie taką maszynę żeby pojeździć po bezdrożach a raczej nie katować uderzając w drzewa itp, Widziałem nad wspomaganiem że jest łącznik tak jak by kolumny kierownicy z wspomaganiem i czytałem już gdzieś że odradzają niwelowanie tego na tym wieloklinie, prawda to czy może jednak rozkręcić i przestawić poprostu kierownice ? i jak to mniej więcej wykonać bo widziałem za licznikiem tak jak by łożysko kolumny czy coś w tym stylu
-
jesli sie przestawiło, to dlatego, że ktos delikatnie pyknoł kawałek wiekszej przeszkody i spłynelo to pykniecie na układ, jak chcesz to sie z tym baw, mogłes kupic nówke i wtedy zawsze mozesz powiedziec ze to Ty itp, a tak to jednak.... sprwdzone i najrzsadnejsze metody
-
A no tak zawsze możesz przestawiac, ale ktos juz przestawił bez razkrecania
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
No po prostu ekspert
Sprawdź może zbieżność czy jest ok.
Ma wspomaganie? Który to rok?
robertmuszka pisze: z ta kierownica to pewnie ktos zawalił strona w która zciąga teraz, wiec trzeba przywaic drugim kołem
Sprawdź może zbieżność czy jest ok.
Ma wspomaganie? Który to rok?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Ja bym posprawdzał też czy drążki kierownicze są proste, czy kierownica jest prosta bo akurat w Grizzly jej kształt jest taki że przy rolce łatwo się gnie. A co do wentylatorów to odpuścił bym te za 100zł, do kupienia na aliexpressie po 17$, założyłem taki kiedyś do Outlandera i wytrzymał niestety 2 miesiące, są źle uszczelnione i błyskawicznie łapią wodę.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad