Ok. W takim razie czuje się w jakimś stopniu odpowiedzialny...
Na forach pisze garstka.
Co chwila próbujemy doradzać. Na sąsiednim forum toczy suę podobna dyskusja, podobny budżet i za nic nie mozna autora przekonać że idzie w złą stronę.
Moja ocena tego wyboru jest moja i nikt nie musi się z nią zgadzać. Moze ja nie mam racji....
Ale kolego nie zwalaj tez winy na forumowiczów. Aktywność tu jest zadna. A Ty w 2 dni przed decyzją pytasz.
Po drugie gdybys poczytał trochę to i sąsiednie forum znalazłbyś odpowiedzi na Twoje pytanie. Może nie bezposrednio ale bys poskładał sobie wszystko w całość. No i trzeba też czytać ze zrozumieniem bo jak ktoś ma budżet 30 kilka tyś to kazdy z nas napisze że dołóż do cfki za 23 tyś i kup to czy to - w tym budzecie.
Ale jak musi być nowy i FV nowy w kasie 25 to nie ma chyba lepszej oferty niż cf. Bo w ogóle nie ma tak naprawdę wtedy wyboru. Za 35 tyś jest już lepszy/większy wybór. Gdybys pochylił sie choćby nad danymi technicznymi wyczytałbyś że cf520 i tgb Twoje to parametrami jedno i to samo, do tego tgb u nas nie ma bo jest za drogie do tego co oferuje i segment ten zagarnęla w praktycznie całosci cfka. Nie bez powodu- cena. Cfek jest pełno dlatego o tgb nie czytasz nic a o cfkach zdarzy się narzekać.
Zwykła podstawowa analiza danych i forów by wystarczyla.
Bo tu w kółko klepiemy to samo.
Mam nadzieję że Twój nowy tajwańczyk ( nie koreańczyk) da Ci wiele radości. Nie ma u nas ich wiele to wszystko co tu napiszesz będzie cenne.