Przedni dyfer
Przedni dyfer
Witam mam pytanie do uzytkownikow g700 bo dzis grzebalem przy quadzie i mam watpliwosci co do dyfra z przodu, po podniesieniu quada przednie lewe kolo (siedzac na quadzie) kreci sie idealnie bez zadnego oporu a prawe jak sie nim kreci czuc zazebiajace sie tryby czy to normalne i tak ma byc dodam ze zlalem olej z dyfra i niema opilkow metalu ale zlecialo tylko 130ml
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Przedni dyfer
Jesteś pewien że winny jest dyfer? Nie zacisk/klocki czy łożysko?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Przed wyjazdem rozebrałem wszystko klocki, wyjąłem przegub z mostu zalałem świeżym olejem i wszystko wydaje sie ok. Jedynie łożysko jakby miało lekki luz. Ogólnie nie wiedziałem że to jest dwurzędowe w środku rozdzielone i pomiędzy jednym a drugim jest lekki luz także na dokręconej śrubie od półosi to może powodować blokowanie się koła. Jak wróce to wymieenie i mam nadzieje że będzie dobrze.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Jakie dwurzedowe lozysko. Luknij na lozysko koyo na gogle, moze masz jakies domorobki.