Jak pozbyć się zbędnego oświetlenia w cf moto 520?
Jak pozbyć się zbędnego oświetlenia w cf moto 520?
Witam wszystkich
Jak w temacie
Od pewnego czasu nasze przepisy nakazują jazdę z włączonymi światłami cały czas , więc nowe cf-ki mają tę przypałość irytującą , czyli po przekręceniu kluczyka światła palą się z automatu
Pytanie moje jest jak pozbyć się tego problemu , bo jak wiadomo nie zawsze chcemy być widoczni z daleka hehhe
Do tej pory udało mi się wyelminować świecenie świateł drogowych , czyli powrót do normalnego działania manualnego na manetce "włączamy kiedy chcemy.
Dla tych co nie wiedzą , zdejmujemy przód tam gdzie są bezpieczniki , po prawej mamy grubą wiązkę kabli a na niej dwa 'dwie' kosteczki doklejone do wiązki , wyjęcie jednej z nich powoduje że światła drogowe włączamy manualnie , zostają postojowe i tył.
Czy ktoś z was wie co wypiąć poza bezpiecznikami żeby się pozbyć tego ustrojstwa i świecącej tylnej non stop ?
Jak w temacie
Od pewnego czasu nasze przepisy nakazują jazdę z włączonymi światłami cały czas , więc nowe cf-ki mają tę przypałość irytującą , czyli po przekręceniu kluczyka światła palą się z automatu
Pytanie moje jest jak pozbyć się tego problemu , bo jak wiadomo nie zawsze chcemy być widoczni z daleka hehhe
Do tej pory udało mi się wyelminować świecenie świateł drogowych , czyli powrót do normalnego działania manualnego na manetce "włączamy kiedy chcemy.
Dla tych co nie wiedzą , zdejmujemy przód tam gdzie są bezpieczniki , po prawej mamy grubą wiązkę kabli a na niej dwa 'dwie' kosteczki doklejone do wiązki , wyjęcie jednej z nich powoduje że światła drogowe włączamy manualnie , zostają postojowe i tył.
Czy ktoś z was wie co wypiąć poza bezpiecznikami żeby się pozbyć tego ustrojstwa i świecącej tylnej non stop ?
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
Re: Jak pozbyć się zbędnego oświetlenia w cf moto 520?
siema, wepnij się w instalacje za bezpiecznikiem i zamontuj swój dodatkowy układ, który będzie uruchamiał i wył oświetlenie.
każdy elektryk amator to zrobi
każdy elektryk amator to zrobi
Możliwe że tak da radę , raczej sądziłem że może gdzieś na przewodach dopięte są te małe kosteczki i ich usunięcie da radę jak w przypadku przedniego drogowego , no nic bedzie czas poszukamy
-
- Quad:: CF MOTO 520L EPS
- Imię: Marek
Kolego nie wiem jak jest u Ciebie, ale w mojej cf-ce 520 karzde swiatla włączam sam. Nic się nie świeci po przekręceniu kluczyka.
Rejestracja T3B
Na off ciemnica
Rejestracja T3B
Na off ciemnica
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Prawdopodobnie wymiana przełącznika zespolonego powinna pomóc.
W Kamancha stacyjki się wymienia
W Kamancha stacyjki się wymienia
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
oolsztyniak jak się nie znasz lub nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błądoolsztyniak pisze:Prawdopodobnie wymiana przełącznika zespolonego powinna pomóc.
Trzeba pogrzebać w elektryce inaczej się nie da
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Skoro w jednym się da tzn, przełącznik zespolony gasi światła to dlaczego w drugim już nie?DIABLO_W pisze: oolsztyniak jak się nie znasz lub nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Bo są różne homologacje T3 , T3B ,T3 itd. i z tego tytułu są inaczej podłączone światła
W jednych zapalają się po odpaleniu w innych normalnie po przełączeniu przełącznikiem .
W jednych zapalają się po odpaleniu w innych normalnie po przełączeniu przełącznikiem .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Ja mam samochodową inną , pewnie dlatego tak jest i było doczepione to coś na wiązce , przed przełącznikiem manualnym
Co pomaga już napisałem w pierwszym poście a to co proponujesz to pomoże pewnie na zbędny wydatek , mimo to dzięki z pomocoolsztyniak pisze:Prawdopodobnie wymiana przełącznika zespolonego powinna pomóc.
- martinio69
- Quad:: cforce 450 long
- Imię: Marcin
Diablo ma rację, pojazd samochodowy inny ma światła zapalone od razu po odpaleniu stacyjki. Mowa oczywiście o nowszych sprzętach...
Opanowales już światła krótkie, postojowe w mojej 450 były podobnie rozwiązane. Tylko ja ów mostek znalazlem między licznikiem a biezpiecznikami. Nie mam zdj, musisz spróbowac tam poszukać. Jest tam całe skupisko kabli i główne kostki. Licznik jest "wciskany" na gumkach więc go się po prostu "wyszarpuje". Zobacz czy nie ma jakiś pojedynczych kostek, mostków, przeswietl instalacje...
Opanowales już światła krótkie, postojowe w mojej 450 były podobnie rozwiązane. Tylko ja ów mostek znalazlem między licznikiem a biezpiecznikami. Nie mam zdj, musisz spróbowac tam poszukać. Jest tam całe skupisko kabli i główne kostki. Licznik jest "wciskany" na gumkach więc go się po prostu "wyszarpuje". Zobacz czy nie ma jakiś pojedynczych kostek, mostków, przeswietl instalacje...
martinio69