Otóż to, SKP nie ma możliwości odmówienia wykonania (jeżeli ktoś wątpi polecam telefon do WK). Jeżeli ma jakieś zastrzeżenia może wykonać badanie techniczne z wynikiem odmownym wskazując niezgodności. Jeżeli mi ktoś zwraca uwagę że "nie możliwe że 15KW" to odpowiadam pokrótce, żeby zwrócił się z zapytaniem do organu homologującego jeżeli podważa jego kompetencje. Nigdy dalszej rozmowy nie było na ten temat. Nigdy też nie wjeżdżałem na żadne rolki, kontrola obejmuje światła, kierunki, działanie hamulca i sprawdzenie VIN.oolsztyniak pisze: Gdyby mi odmówiono to bym poprosił o wskazanie podstawy prawnej do odmówienia wykonania badania na piśmie i z nim udał się do WK.
I również w rubryce K mam ----- , jako drugi właściciel każdy z Was będzie tak miał. WK nie przepisuje numeru homologacji bo nie ma takiego obowiązku.
Natomiast wpisu w rubryce K mimo że jestem pierwszym właścicielem nie posiadam. Mam świadectwo homologacji w domu. Ale też nigdy się nikt o nie nie pytał.
I uwierzcie mi, skarga do WK potrafi narobić dużo kłopotów SKP, kilka skarg na diagnostę może go wysłac na ponowny egzamin który nie jest prosty.