Honda Rincon - Opinie użytkowników
-
- Quad:: Rincon 650
- Imię: Borys
Re: Honda Rincon - Opinie użytkowników
Właśnie mam hondę auto type r i mega auto, stąd też się kierowałem w wyborze quada.
-
Honda naprawiona i jeździ jak szalona, co prawda na początku się zdziwiliśmy bo świeżo po remoncie silnika zalaliśmy zimny olej motul 5000 i zaraz po odpaleniu i wrzuceniu "D" quad nie jechał w ogóle wystraszyłem się poczekałem 3 min i ruszył jak petarda czyli zimny olej quad nie jedzie ....
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
To nie kwestia temperatury a ciśnienia oleju i jego rozprowadzenia po układzie napędu
-
Teraz odpaliłem i spróbowałem na zimno jechac i pojechał prawdopodobnie był jeszcze zapowietrzony układ.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dokładnie tak jak piszesz mi sprzęt nawet na zimnym leci jak szalony choć nie praktykuje tego , zawsze warto aby maszynka się rozgrzała, ja grzeje 5 minut i lecęmesel pisze:To nie kwestia temperatury a ciśnienia oleju i jego rozprowadzenia po układzie napędu
-
Zgadza się to było zaraz po zalaniu oleju, i pierwszym odpaleniu. Zmieniłem sterowanie skrzyni z auto na ESP i powoli zacząłem wrzucać biegi quad powoli ruszył , potem zmieniałem bieg z 3 do 1 i jeszcze raz do gory i quad zaczął normalnie jeździć . Przełączyłem na D i jak napisałem wyżej ruszył jak torpeda. Czyli po mojemu olej nie dostał sie jeszcze do wszystkich swoich zakamarków w skrzyni.
-
Jeszcze pytanie na jakiej benzynie jeździcie szczególnie mi chodzi 650 TRX ?
Jeździj na 95 - one są przystosowane do jazdy na amerykańskim paliwie które z reguły ma mniej oktanów niż nasze.
Ozo Drapers Squad