Outlander 800RXTP
Outlander 800RXTP
Witam,
zakupiłem Can-Ama Outlandera 800R XTP z 2010 r. Z tą marką nie miałem zbyt dużo do czynienia więc szukam opini i ewentualnych rozwiązań problemów.
Przy jeżdzie a szczególnie przy prędkościach 50-80 i dodaniu/ utrzymywaniu gazu słychać irytujący dźwięk - wycie, pisk. Wydaje mi się że z wariatora ale pewny nie jestem. Jest to taki dźwięk jak wycie zepsutego łożyska, albo pracującego wału w elektrowni Dodam iż mechanik zaprzyjaźniony powiedział że nic niepokojącego nie znalazł. Hałas ustaje jak tylko odpuszczam gaz. Może ktoś zna przyczynę lub rozwiązanie. Byłbym wdzięczny.
zakupiłem Can-Ama Outlandera 800R XTP z 2010 r. Z tą marką nie miałem zbyt dużo do czynienia więc szukam opini i ewentualnych rozwiązań problemów.
Przy jeżdzie a szczególnie przy prędkościach 50-80 i dodaniu/ utrzymywaniu gazu słychać irytujący dźwięk - wycie, pisk. Wydaje mi się że z wariatora ale pewny nie jestem. Jest to taki dźwięk jak wycie zepsutego łożyska, albo pracującego wału w elektrowni Dodam iż mechanik zaprzyjaźniony powiedział że nic niepokojącego nie znalazł. Hałas ustaje jak tylko odpuszczam gaz. Może ktoś zna przyczynę lub rozwiązanie. Byłbym wdzięczny.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Outlander 800RXTP
Pasek, łożysko jednokierunkowe....
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Tylny most również może wyć.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Albo normalne odgłosy pracy CVT, przy pewnych prędkosciach wyje jak opętane.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Zdjąłem osłonę CTV , pasek ok, nic nie wyje , luzów brak, łożyska ok. Przesunięcie paska bez problemów. Więc to raczej nie to.
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Ja u siebie przestałem się przejmować odgłosami, a wyje od nowości. Chyba, że pojawi się coś nowego.
Robert
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wlej w tylny most gęstszy olej i zobacz czy wycie ustało, ucichło czy się nie zmieniło.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son