outlander 450 max - eksploatacja
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: outlander 450 max - eksploatacja
No akurat kabelek to tam kosztował najmniej, największy koszt to Buds i licencja, moż ektoś w okolicy ma Can-ama to możesz zawsze za 1/2 podłaczać do kompa i trochę zamortyzujesz zakup. Opony są twardsze niż seria i w związku z tym trzeba je pompować na 0,3-035 BAR
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Napompowalem kola 0,3 bara. Quad przy szybkiej jezdzie na szutrach prowadzi sie juz prawie tak jak na seryjnych oponach, komfort na dolkach takze podobny do seryjnych opon. Bloto i pokonywanie rowow o niebo lepiej. Takze moge powiedziec ze mayhem 25 to dobry wybor dla quadow z malym sinikiem. Opona uniwersalna i niedroga.
Przejechalem do dzis 4000 km. Wymienilem lozysko tylnego wachacza, jest to standardowe lozysko maszynowe. Kosztowalo 13 zlotych. Teraz maszyne ujezdza zona, 450 w maxie na dystansach 45mm to idealna maszyna do nauki. Ja od 2 tygodni ujezdzam wymarzonego 1000 Pro. Warto bylo zaczac przygode z quadami od tej 450-siatki, zlapalem podstawy. Przesiadka na 1000-czke jest wyzwaniem ale podchodzac do sprawy z pokora w zasiegu moich mozliwosci☺
Hej,
myślę o Outlanderze 450 w wersji PRO, mogę spytać jak sprawuje się Twój, ogólnie polecałbyś?
myślę o Outlanderze 450 w wersji PRO, mogę spytać jak sprawuje się Twój, ogólnie polecałbyś?
Przejechalem juz 5100km, teraz jezdzi nim zona. Mialem jedna awarie, umarl DPS. Serwisuje sam, poza dpsem nie bylo innych problemow. Do turystycznej jazdy moc wystarcza, jak lubisz emocje zwiazane z przyspieszaniem maszyny to bedzie za slaby. 450-tka na dystansach to idealna maszyna do nauki jazdy i dla naszych zon☺.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
czemu umarł DPS?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Tego do konca nie wiem. Wjechalem w kaluze na wysokosc stopni a 10 minut pozniej podczas jazdy po dolkach w malej kopalni piachu zapalila sie kontrolka i dps przestal dzialac. Po rozebraniu nie bylo w srodku ani wody ani przepalenia. Diagnostyka kompem tez do niczego nie doprowadzila. Kupilem nowy i lata.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Była wadliwa seria która się przegrzewała i umierała elektronika, na pewno często zdarzało się to roczniku 14-15' być może dla tego w modelu 16 zmieniono wspomaganie które działa teraz ciężej.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Moja 450-tka kupiona byla w 2016 ale model juz z 2017. Pomimo ze za nowy dps zaplacilem 4 tys to niezaluje bo quad bezpiecznie nauczyl mnie jezdzic☺, a serwisujac samemu i tak sporo zaoszczedzilem. Bardzo przyjemna maszyna na poczatek przygody.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
U mnie jest (pojawiał) się problem z przegrzewaniem DPS (głównie w Rumunii).
Ale nie słyszałem, że to "typowe"
Ale nie słyszałem, że to "typowe"
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son