Witam wszyskich po zlokalizowaniu i zlutowaniu uszkodzonych przewodów od impulsatora pokazała sie iskra:):) (wielka radość):):):).....wiec postanowiełem sie przejechac i już problem po przejechaniu około 1 km quad zaczał przerywać i zgasł ...-brak iskry (????)... zatoczyłem go do domu zmieniłem cewke na orginalna która była -jest iskra ,quad zapalił ,pochodził troche w garazu na wolnych ,wiec poszłem troche go przegazować:) 3-4 razy manetką quad zareagował prawidłowo i zgasł ponownie ,i znowu brak iskry ---- nie wiem o co kaman:(
-jest plus na cewce
-wychodzi sygnał z impulsatora i omy też pokazuje
-sygnał dochodzi do modułu
możę ktoś coć poradzi:) pozdrawim
Brak iskry mxu 500 --- część 2
-
- Quad:: Kymco mxu 500 oś
- Imię: ANDRZEJ
- Visitor1230
- Quad:: Linhai 500 4x4
Re: Brak iskry mxu 500 --- część 2
Blad moze byc sporadyczny. Czyli raz jest raz nie ma. Sprawdzalbym po kolei kable po zaniku iskry. Moze sam modul. Maze kabel do fajki. Albo sama fajka czy swieca.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Brak iskry mxu 500 --- część 2
Sprawdź moduł czy wychodzi impuls na cewkę jeśli nie to na 90% moduł , ewentualnie masz gdzieś kable walnięte lub sam impulsator musisz sprawdzić , co do impulsu to musi być taki jak książka serwisowa podaje , dlatego proponuje załatwić sobie serwis manuala do mxu i sprawdzić cały ten układ zgodnie z książką serwisową bo to rze ci podaje na impulsatorze jakąś rezystancje to nie znaczy ,ze jest ona prawidłowa , u mnie była np 400 a powinna być między 190-220 , do tego ważny jest impuls jaki wychodzi bo on odpowiada za cały zapłon