Przygody z nowym CF 520 ESP EFI
Re: Przygody z nowym CF 520 ESP EFI
Robson102 zasadniczo masz rację ale wiele rzeczy jest banalnie prostych i dla oszczędności czasu i własnego zdrowia zasugeruje to samo co napisałem autorowi na tym "drugim" forum w takim samym temacie tzn
Zobacz czy nie trzeba podregulować linki biegnącej od nożnego hamulca (pedału) do wajchy od biegów. może trzeba ją podciągnąć bo wciskając hamulec ma luz i nadal blokuje wrzucenie biegów jak piszesz od N w dół. A najlepiej wypnij tą linkę przy pedale hamulca, naciągnij mocno, przyczep do jakiegoś sztywnego elementu tam obok/do ramy na trytkę/trytytkę/opaskę i będzie na stałe naciągnięta i nie będzie Ci blokować włączania P i R - do ich włączenia wtedy nie będziesz musiał wciskać hamulca.
Hehe, jak ktoś nie lubi dłubać lub nie ma pojęcia to CFkę najlepiej kupować gdy się mieszka koło serwisu . Jak się chce ciągnąć gwarancję. To nie złośliwość z mojej strony. Sam to przerabiałem. Kupiłem 170 km od domu i jak mi jakaś pierda wyskoczyła to najbliższy serwis 50 km ode mnie się wypiął bo u nich ni kupiłem i w "sezonie" mieli dla mnie termin prawie za miesiąc
Jakbym miał z każdą pierdą latać tam gdzie kupiłem to....wolałem sam sobie ją serwisować. Przynajmniej jeździła wtedy i wiedziałem że mam zrobione co trzeba.
Zobacz czy nie trzeba podregulować linki biegnącej od nożnego hamulca (pedału) do wajchy od biegów. może trzeba ją podciągnąć bo wciskając hamulec ma luz i nadal blokuje wrzucenie biegów jak piszesz od N w dół. A najlepiej wypnij tą linkę przy pedale hamulca, naciągnij mocno, przyczep do jakiegoś sztywnego elementu tam obok/do ramy na trytkę/trytytkę/opaskę i będzie na stałe naciągnięta i nie będzie Ci blokować włączania P i R - do ich włączenia wtedy nie będziesz musiał wciskać hamulca.
Hehe, jak ktoś nie lubi dłubać lub nie ma pojęcia to CFkę najlepiej kupować gdy się mieszka koło serwisu . Jak się chce ciągnąć gwarancję. To nie złośliwość z mojej strony. Sam to przerabiałem. Kupiłem 170 km od domu i jak mi jakaś pierda wyskoczyła to najbliższy serwis 50 km ode mnie się wypiął bo u nich ni kupiłem i w "sezonie" mieli dla mnie termin prawie za miesiąc
Jakbym miał z każdą pierdą latać tam gdzie kupiłem to....wolałem sam sobie ją serwisować. Przynajmniej jeździła wtedy i wiedziałem że mam zrobione co trzeba.
V2.....sound of madness
No tak było by najlepiej, ale ciągnąc go co chwile do serwisu to masakra czasowa. Rozkręciłem boczki i okazało się że spadł zaczep linki z hamulca nożnego założyłem i chodzi, zajęło mi to półgodziny. Ciekawe co będzie dalej.....
Dzięki za rady trafione w 10-ę i dzięki temu już działa.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Też bym tak zrobił tym bardziej, że od nowości są jakieś "chocki klocki"Robson102 pisze:Ja bym nic nie robił poza serwisem. Sprzęt jest na gwarancji i łaski nie robią.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Przejechałem ponad 50 km w lekim terenie i trochę szutru i na razie "odpukać" wszystko chodzi ok. maże to koniec błędów montażowych. Mam jedno pytanko czy Wam też kontrolka ciśnienia oleju gaśnie po 2-3 sekundach od uruchomieniu silnika?
- oolsztyniak
- Moderator
W 800 tak miałem ale nie przy każdym rozruchu silnika
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
U mnie jest przy każdym, ale poziom oleju jest ok. Do przeglądu wytrzyma.
- oolsztyniak
- Moderator
Grunt żeby cały czas nie migała na postoju
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Zrobiłem przegląd na 100 km jest juz 126. narazie wszystko działa coraz lepiej żeby tylko nie zapeszyć .