Quad 20,000 - 30,000 zł
Re: Quad 20,000 - 30,000 zł
Witam
tez sie bardzo zastaniawiam nad Sportsman 570. Potrzeba mi wygodnego quada - będe czasami jeżdził z dzieckiem. teraz jezdziłem przez 6 lat Linhai 300. Mam nadzieję że ten byłby lepszy. Proszę o opinię. Podobno sie fajnie zbiera , jest wygodny i mocny
tez sie bardzo zastaniawiam nad Sportsman 570. Potrzeba mi wygodnego quada - będe czasami jeżdził z dzieckiem. teraz jezdziłem przez 6 lat Linhai 300. Mam nadzieję że ten byłby lepszy. Proszę o opinię. Podobno sie fajnie zbiera , jest wygodny i mocny
wiktorlimo...i czego się ciskasz?
Gdzie napisałem ad persona do Ciebie?
Z du$ą i zasadami to taki sam tekst jak z racją - czyli racja jest jak d*** - każdy ma swoją. I to się ogólnie odnosiło.
Rozumiesz teraz?
Mnie kompletnie nie obchodzą Twoje zasady. Są Twoje i bądź im wierny.
Ale skoro komuś imputujesz tą konkretnie zasadę to napisałem że to moim zdaniem skrajność . I tyle. I tam nie ma słowa "i" jak Ty sobie to zinterpretowałeś tylko są podane 2 bieguny - głupota i nieodpowiedzialność to jeden jak i stwierdzenie że się nie wozi pasażerów to drugi.
Przeczytaj co sam napisałeś i co ja napisałem i się zastanów.
Bo napisałeś, że pasażerów się NIE wozi na moto i quadach co jest wg mnie skrajnością. Tak to ująłeś w pierwszym poście - "zero-jedynkowo". To chyba oczywiste.
Uważam, że mniej dyskusyjne byłoby napisać , że pasażerów NIE wozi się w takich a takich okolicznościach itp, itd...., albo że "JA mam taką zasadę" a Ty piszesz , że na moto i quadzie się NIE wozi i taka jest zasada. I cos jeszcze o myslących (i nie myślących ludziach).
A ja dopiszę, że gdyby kierowca motocykla jechał przepisowo to nawet jak mu się pasażerka nie "złożyła" jak trzeba by opanował sytuację.
W kolejnym poście coś tam próbujesz wyjaśniać co miałeś na myśli.
Pisz przemyślane posty i nie będzie "problemu".
Ja napisałem, ze w tym wszystkim najważniejszy jest zdrowy rozsądek i tego będę bronił. Bo gdyby nie jego deficyt wielu tragedii dałoby sie uniknąć.
Motocykle i wiele quadów jest zarejestrowanych na 2 osoby. Wygłaszasz kontrowersyjne "zasady" własne i dziwisz się, że ktoś ma inne zdanie?
Zrób ankietę i zobaczymy ilu myśli tak jak ja a ilu jak Ty.
I się nie ciskaj. Dopiero się zarejestrowałeś a już Cię nosi.
Bez urazy. Nie wchodzę w jakieś "wycieczki"
Zdrów
Gdzie napisałem ad persona do Ciebie?
Z du$ą i zasadami to taki sam tekst jak z racją - czyli racja jest jak d*** - każdy ma swoją. I to się ogólnie odnosiło.
Rozumiesz teraz?
Mnie kompletnie nie obchodzą Twoje zasady. Są Twoje i bądź im wierny.
Ale skoro komuś imputujesz tą konkretnie zasadę to napisałem że to moim zdaniem skrajność . I tyle. I tam nie ma słowa "i" jak Ty sobie to zinterpretowałeś tylko są podane 2 bieguny - głupota i nieodpowiedzialność to jeden jak i stwierdzenie że się nie wozi pasażerów to drugi.
Przeczytaj co sam napisałeś i co ja napisałem i się zastanów.
Bo napisałeś, że pasażerów się NIE wozi na moto i quadach co jest wg mnie skrajnością. Tak to ująłeś w pierwszym poście - "zero-jedynkowo". To chyba oczywiste.
Uważam, że mniej dyskusyjne byłoby napisać , że pasażerów NIE wozi się w takich a takich okolicznościach itp, itd...., albo że "JA mam taką zasadę" a Ty piszesz , że na moto i quadzie się NIE wozi i taka jest zasada. I cos jeszcze o myslących (i nie myślących ludziach).
A ja dopiszę, że gdyby kierowca motocykla jechał przepisowo to nawet jak mu się pasażerka nie "złożyła" jak trzeba by opanował sytuację.
W kolejnym poście coś tam próbujesz wyjaśniać co miałeś na myśli.
Pisz przemyślane posty i nie będzie "problemu".
Ja napisałem, ze w tym wszystkim najważniejszy jest zdrowy rozsądek i tego będę bronił. Bo gdyby nie jego deficyt wielu tragedii dałoby sie uniknąć.
Motocykle i wiele quadów jest zarejestrowanych na 2 osoby. Wygłaszasz kontrowersyjne "zasady" własne i dziwisz się, że ktoś ma inne zdanie?
Zrób ankietę i zobaczymy ilu myśli tak jak ja a ilu jak Ty.
I się nie ciskaj. Dopiero się zarejestrowałeś a już Cię nosi.
Bez urazy. Nie wchodzę w jakieś "wycieczki"
Zdrów
Ostatnio zmieniony czw 11 maja, 2017 przez Robsson, łącznie zmieniany 1 raz.
V2.....sound of madness
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Ja w sumie to się zgadzam z wiktorlimo. Jeżeli ktoś nie potrafi jak osoby o których pisze, jeździć z pasażerem to lepiej żeby tego nie robił bo można im zrobić krzywdę. Wożenie pasażera to odpowiedzialność więc lepiej by ktoś bez umiejętności lub zdrowego rozsądku tego nie robił.
Osobiście jeżdżę z pasażerami, zdarzało się również i kilkusetkilometrowe wyjazdy, jednak trzeba wiedzieć co można ,a czego nie, dostosować sposób prowadzenia do zmienionej charakterystyki pojazdu. Poinstruować pasażera jak ma się zachowywać.
Reasumując ogólnie nie ma żadnych przeszkód do jazdy z pasażerem chyba że jak wiktorlimo wspomniał są jakieś przeciwwskazania związane z umiejętnościami czy też natury psychofizycznej. I ten wyjątek potwierdza regułę.
Osobiście jeżdżę z pasażerami, zdarzało się również i kilkusetkilometrowe wyjazdy, jednak trzeba wiedzieć co można ,a czego nie, dostosować sposób prowadzenia do zmienionej charakterystyki pojazdu. Poinstruować pasażera jak ma się zachowywać.
Reasumując ogólnie nie ma żadnych przeszkód do jazdy z pasażerem chyba że jak wiktorlimo wspomniał są jakieś przeciwwskazania związane z umiejętnościami czy też natury psychofizycznej. I ten wyjątek potwierdza regułę.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: polaris sportsman 800ho
oczywiście i tego się trzymajmy DKfan. Robi nam się niepotrzebna dyskusja i nie na temat tego tematu, Robsson to że dopiero się zarejestrowałem z moim doświadczeniem życiowym ma tyle wspólnego co piernik z wiatrakiem, a uwierz mi nie życze tobie i wszystkim widzieć tego co moje oczy widziały jakie są skutki zdarzeń drogowym powodowanym przez brak umiejętności , bo niektórzy myślą a tam mam abs kontrolę trakcji super opony itp dobry sprzęt to po co mi umiejętności i doswiadczenie. To tyle , nie zamierzam prowadzić z tobą potyczek słownych nie na tym rzecz polega , pozdrawiam w takim razie pomóżmy lepiej wybrać sprzęt.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
I był by to dobry wybór , wajchę od biegów miał byś bardzo zbliżoną o ile się nie mylę , sprzęt jest wygodny tzn. bardzo miękki predkość max 100km/h zbiera się fajnie i jest w odpowiedniej cenie , co do mocy chyba coś około 42 km więc w zupełności starczyArtos pisze:Witam
Artos napisz do kolegow sebavfr i jeleniak. Jezdza 570-tkami to moga Ci doradzic.
V2.....sound of madness
Dzieki. Może ktoś jeżdzi 570 . chętnę pogadałbym o tym sprzęcie przez tel. jestem początkujący i ciężko mi decyzję podjąć
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
Artos skąd jesteś, bo najlepiej posadzić tyłek na danym modelu i popróbować.....
mocy Ci na pewno nie braknie bo przesiadasz się jakby nie było z 300tki i to chińskiej
kanapa w tym quadzie spokojnie mieści 2 osoby, polecam tylko wrzucić kufer z oparciem.
Odczuwalna moc jest porównywalna z outlanderem 500/570 i sportsmanem 800, każdą z tych maszyn trochę latałem. Zawieszenie jak najbardziej nadające się do przewozu pasażera, nie wiem tylko jak to jest w przypadku rejestracji jako traktor czy można wozić pasażera traktorem? to istotne jesli mialabys na trasie sporo publicznej drogi.
mocy Ci na pewno nie braknie bo przesiadasz się jakby nie było z 300tki i to chińskiej
kanapa w tym quadzie spokojnie mieści 2 osoby, polecam tylko wrzucić kufer z oparciem.
Odczuwalna moc jest porównywalna z outlanderem 500/570 i sportsmanem 800, każdą z tych maszyn trochę latałem. Zawieszenie jak najbardziej nadające się do przewozu pasażera, nie wiem tylko jak to jest w przypadku rejestracji jako traktor czy można wozić pasażera traktorem? to istotne jesli mialabys na trasie sporo publicznej drogi.
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
Artos, było to wklejane już nie raz - tu masz fajny filmik:
V2.....sound of madness
Dzięki za komentarze. Trochę się przejechałem demo ale nie miałem pełnej możliwości Wezmę chyba ze wspomaganiem - to chyba fajna sprawa... W wiesz może jak z odblokowaniem? Czy moźna spróbować softem czy koniecznie trzeba kupić ten drogi drugi komputer. ? Rozumiem że jeżdzisz SP 570