Can Am strzela z tlumika i gasnie
Can Am strzela z tlumika i gasnie
Witam.Jestem nowy na forum.Mój problem tkwi w tym ze mam Can ama outlandera 650XT i problem polega na tym ze kiedy pojezdze ponad godzine ciaglej jazdy zaczyna przerywac strzela w tłumik i filtr i gasnie.Została wymieniona pompa paliwa,świece,czyszczenie chlodnicy,ustawione zawory.Nie wiem co mam juz zrobic,na zegarach nie ma błędów.Chodzi mi po glowie jeszcze czy nie wypalone uszczelniacze zaworówProsze o pomoc,
Re: Can Am strzela z tlumika i gasnie
Masz ten sam problem co mój kolega.Jest to tak zwane wypalenie mapy w kompie.Trzeba wgrać nowe oprogramowanie.... Zadzwoń do Szamocina i poproś o tel do Kazika. Wysyła się mu komputer i z pewnością sobie chłopak z tym poradzi
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Tomku rzeczywiście objawy początkowe jak pompa paliwa, skoro jednak jest w porządku to na pewno nie sa uszczelniacze zaworowe. Gdybyś miał problem z uszczelniaczami quad po prostu brał by olej, a nie piszesz o takim objawie.
Pytanie numer jeden czy mierzyłeś co się dzieje z zasilaniem wtedy jakie jest napięcie w instalacji? Być może przegrzewa się regulator napięcia i zaczyna dawać za niskie napięcie, pierwszym objawem jest wtedy spadek wydajności wtrysków.
Więc zanim wyślesz kompa do Kazika sprawdź jeszcze to, oczywiscie w momencie gdy pojawia sie problem, na zimno może być wszystko ok.
Pytanie numer jeden czy mierzyłeś co się dzieje z zasilaniem wtedy jakie jest napięcie w instalacji? Być może przegrzewa się regulator napięcia i zaczyna dawać za niskie napięcie, pierwszym objawem jest wtedy spadek wydajności wtrysków.
Więc zanim wyślesz kompa do Kazika sprawdź jeszcze to, oczywiscie w momencie gdy pojawia sie problem, na zimno może być wszystko ok.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Witam ponownie.Nie bylo mnie po dluzszym czasie bo zima a dzisiaj przetestowalem quada po wymianie regulatora napiecia i nadal to samo strzela w komin i gasnie po okolo godzinie,Co dalej z tym robic?
wlasnie nie ma bledów
Witam ponownie.Moze mi ktos pomóc z tym strzelaniem,wczoraj po tym gasnieciu strzelaniu podpiałem manometr do pompy paliwa za fitrem i pokazal mi 2.5bara jak ostygl to dochodzilo do 5barów pompa byla zmieniana ale na jakas chinska chyba bo za 100zl ma ktos jakis pomysl.Pomocy
Czy udalo Ci sie ten problem rozwiązać. Mam to samo w Renegade 1000 xxc
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Kolego 2,5 bara jest za małe to ciśnienie i dlatego sa takie efekty .Tomek2702 pisze:Witam ponownie.Moze mi ktos pomóc z tym strzelaniem,wczoraj po tym gasnieciu strzelaniu podpiałem manometr do pompy paliwa za fitrem i pokazal mi 2.5bara jak ostygl to dochodzilo do 5barów pompa byla zmieniana ale na jakas chinska chyba bo za 100zl ma ktos jakis pomysl.Pomocy
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Powinno być około 3BAR. Do G1 pasują pompy Harta od Nubiry lub oryginał Boscha ale jest 3x droższy
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad