Cf moto 500 long przerywa przy wiekszej predkości
-
- Quad:: cf moto 500 long
- Imię: Jarek
Cf moto 500 long przerywa przy wiekszej predkości
Witam. Mam problem z moim cf moto 500 , gdy jadę 60-70 km/h ciągiem, nic się nie dzieje ]. Gdy przyśpieszę do v-max to przez chwile nieraz 10 sekund nieraz 30 jedzie normalnie a po chwili przerywa że muszę popuścić gaz i zwolnić troche. Wie ktoś co tu dolega>?
Re: Cf moto 500 long przerywa przy wiekszej predkości
Paliwko, gaźnik - to bym obadał najpierw.
V2.....sound of madness
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
A może przytkany, dawno nie czyszczony filtr powietrza?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Prawdopodobnie za niski stan paliwa jest w komorze pływakowej i brakuje paliwa mu .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Poszukaj tu albo na drugim forum. Chłopaki mieli podobne problemy pamiętam i to akurat u nich nie było z gaźnikiem nic wspólnego. Popytaj kolegę darekp , chyba on coś na ten temat wiedzieć powinien. Przejrzyj tu i tam tematy CF Moto a znajdziesz.
V2.....sound of madness
- bartek1080
- Quad:: Outlander 800 xxc
- Imię: Bartek
U mnie byly takie obiawy jechal 70 poźniej przy wvuśniecu gazu do konca nie przyspieszał a po vheili dopiero przyspieszył, lub zaczelo go dusić jak by paliwa brakowało.
Pomogło czyszczenie i regulacja gaźnika
Pomogło czyszczenie i regulacja gaźnika
Witam wszystkich.
U mnie jest troszeczkę inna sytuacja, albowiem na biegu jałowym moja cf-ka ciągnie do końca ale problem pojawia się po włączeniu biegu na H przy prędkości 36km/h zaczyna kichać jak by mu odcinało gaz przy v-Max wyczyściłem gaźnik i nawet zmieniłem filter paliwa śle nic nie pomogło, świece mam założona irydowa wiec nie powinna szwankować. Chłopaki pomóżcie z tym problemem.
U mnie jest troszeczkę inna sytuacja, albowiem na biegu jałowym moja cf-ka ciągnie do końca ale problem pojawia się po włączeniu biegu na H przy prędkości 36km/h zaczyna kichać jak by mu odcinało gaz przy v-Max wyczyściłem gaźnik i nawet zmieniłem filter paliwa śle nic nie pomogło, świece mam założona irydowa wiec nie powinna szwankować. Chłopaki pomóżcie z tym problemem.
-
- Quad:: był chinol ale się rozpad
- Imię: slawek
kolego ty niema za dużej filozofii bo to prosta gaźnikowa jednostka . Sprawdzasz gaźnik filtry i zawory . Stawiam na zawory lub źle wyregulowany gaźnik.
Albo za dużo powietrza albo za mało, albo za dużo paliwa albo za mało...
Ja obstawiam że pomyliłeś dysze przy składaniu
Ja obstawiam że pomyliłeś dysze przy składaniu
Kolego już doszedłem o co kaman najprawdopodobniej jest wadliwy przełącznik od blokady bo gdy odłączenia kostkę to wtedy idzie na podniesionych kolad do 99 km/h