Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
U mnie też są ale korzystniej
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Najważniejsze że są kwity.oolsztyniak pisze:U mnie też są ale korzystniej
Łukasz, jaki olej u siebie zastosowałeś przy wymianie?
Oryginał, czy jakiś inny?
Robert
- oolsztyniak
- Moderator
Jeszcze nie wymienialem ale zmienię na motul 300v off road.
w mosty i skrzynię też wleje motul
w mosty i skrzynię też wleje motul
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Robson102
Motul dlatego, że jest tańszy od oryginału?
Czy jest lepszy od oryginału?
A może jedno i drugie.
A może jedno i drugie.
Robert
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Ważne żeby oleje były przeznaczone do quadów lub motocykli. Silniki i przekładnie w tych pojazdach są narażone na inne obciążenia niż np. w samochodach osobowych.
Jesli chodzi o tzw produkty danej marki lub pod markę - bardzo często są to produkty jakiejś firmy olejowej pod brendem marki pojadu lub stowarzyszonej.
Przykład, jest taki olej BMW, Ford... są to oleje produkowane przez Castrol. O tych samych parametrach kupi się taniej Castrola niż oleje marki producenckiej
pozdrawiam,
S
Jesli chodzi o tzw produkty danej marki lub pod markę - bardzo często są to produkty jakiejś firmy olejowej pod brendem marki pojadu lub stowarzyszonej.
Przykład, jest taki olej BMW, Ford... są to oleje produkowane przez Castrol. O tych samych parametrach kupi się taniej Castrola niż oleje marki producenckiej
pozdrawiam,
S
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- Robson102
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy warto nowym quadem jeździć na serwis (nie tani) do salonu i utrzymywać gwarancję?
Czy jest duże prawdopodobieństwo awarii w okresie gwarancyjnym?
Podobno nie zawsze chcą naprawiać na gwarancji z powodu złej eksploatacji przez użytkownika. Taka ich wymówka.
Czy warto nowym quadem jeździć na serwis (nie tani) do salonu i utrzymywać gwarancję?
Podobno nie zawsze chcą naprawiać na gwarancji z powodu złej eksploatacji przez użytkownika. Taka ich wymówka.
Robert
Ja jakiś limit zrobiłbym aby upewnić się, że nie ma wad "montażowych" lub innych np materiałowych i chociaż tego 1 tysiaka km dla pewności na gwarancji bym zrobił.
Zmora a jak z olejami przekładniowymi?
Podobnie uważasz, że najważniejsze żeby miał odpowiednią specyfikację zalecaną przez producenta quada ? A producent/firma/cena oleju nie jest istotna?
Zmora a jak z olejami przekładniowymi?
Podobnie uważasz, że najważniejsze żeby miał odpowiednią specyfikację zalecaną przez producenta quada ? A producent/firma/cena oleju nie jest istotna?
V2.....sound of madness
U nas wszyscy gwarancje olali. Prawda jest taka ze w Polsce obowiązuje ona do progu salonu i nigdzie dalej.
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
Akurat chyba w tym wypadku jeśli chodzi o silnik jest chyba droższy od xps.Robson102 pisze:Motul dlatego, że jest tańszy od oryginału?
A może jedno i drugie.
Niektórzy twierdzą że jest lepszy motul więc idę za radą i wleje motul. 300v offroad ma bardzo dobre opinie więc czemu ma być gorszy od xps ?
Pierwszy i drugi bym zrobił w serwisie zgodnie z zaleceniami po ilu mth. Później bym olał. Zresztą w żółtym te serwisy aż tak częste nie są. U Czopera od nowości jedyne z czym był problem to przełącznik zespolony który przytopił się w środku. Tak to problemów nie było. A przegląd najtańszy 700 netto.Robson102 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- oolsztyniak
- Moderator
Nudy nudy nudy niewiele się dzieje ale przyszła niedawno kolejna paczuszka z AtvMoto - 6 x 3 flood
Dwie lampki pójdą na boki bo sam spoot to jednak trochę mało mi się zdaje.
Może to też kwestia regulacji wysokości ale ... światła nigdy za wiele a myślę, że mocno to akumulatora mi nie zmęczy.
Niebawem montaż. Czekam na opaski bo chce zainstalować je bezinwazyjnie nie wiercąc dziur w bamperze. Ktoś się orientuje czy są kostki hermetyczne 4 lub 6 pin na dwa pin?
Chodzi mi o to, że do kostki wchodzi 4 lub 6 pinów a na wyjściu są dwa?
Chciałbym połączyć wszystko na kostkach a nie lutować ale bez sensu robić trzy oddzielne no chyba, że inaczej się nie da?
Czy kupić 3 takie zestawy, każdy podłączyć oddzielnie a na końcu zmostkować i podłączyć pod instalację, którą już zrobiłem?
Dwie lampki pójdą na boki bo sam spoot to jednak trochę mało mi się zdaje.
Może to też kwestia regulacji wysokości ale ... światła nigdy za wiele a myślę, że mocno to akumulatora mi nie zmęczy.
Niebawem montaż. Czekam na opaski bo chce zainstalować je bezinwazyjnie nie wiercąc dziur w bamperze. Ktoś się orientuje czy są kostki hermetyczne 4 lub 6 pin na dwa pin?
Chodzi mi o to, że do kostki wchodzi 4 lub 6 pinów a na wyjściu są dwa?
Chciałbym połączyć wszystko na kostkach a nie lutować ale bez sensu robić trzy oddzielne no chyba, że inaczej się nie da?
Czy kupić 3 takie zestawy, każdy podłączyć oddzielnie a na końcu zmostkować i podłączyć pod instalację, którą już zrobiłem?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son