Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
Nigdy nie użyłem nożnego hamulca no oprócz grizzly w którym służył mi do zmiany biegów. Nogi służą do balansu i przynajmniej ja nie znajduje sytuacji w której przydałby mi się hamulec nożny
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ja z przyzwyczajenia wciskam go do zmiany biegów.
I na górkach
I na górkach
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
No powiem ci Jacek ,że też praktycznie w ogóle nie używam nożnego , a jeśli już to tak jak piszesz przy zmianie biegów , ale to też rzadko bo głównie łapię za lewą klamkę - oczywiście chodzi o rincona , kiedyś mi powiedział pewien spec od rinconów aby nauczyć się zmieniać biegi na hamulcu tylnym wtedy będziesz się cieszył dożywotnio skrzynią biegów i nic nie będzie trzeszczeć zgrzytać i takie tam , często niszczy się skrzynię po przez nie zastosowanie hamulca gdy quad ma jeszcze lekko wysokie obroty a w ferworze walki zmienia się bieg i daje do tyłu wtedy można usłyszeć nie przyjemny dźwięk który po częstym takim użytkowaniu może skutkować uszkodzeniem skrzyni , co do samego zastosowania nożnego hamulca to jakoś mi on nie leży lepsza jest klamka na kierownicyDKfan pisze:Nigdy nie użyłem nożnego hamulca no oprócz grizzly w którym służył mi do zmiany biegów. Nogi służą do balansu i przynajmniej ja nie znajduje sytuacji w której przydałby mi się hamulec nożny
A ja wciskam nożny i lewa klamkę w Hance. W mandarynce podczas zmiany biegów nożny podczas normalnej jazdy klamka tam wystarcza, ba jak ktoś nauczy się tym quadem jeździć to nawet hamowanie silnikiem wystarczy. Nożnego używam tam tylko na zjazdach.
Ozo Drapers Squad
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Ja w XXC do zjazdów nie używam nożnego bo w razie "W" spowalnia to czas reakcji, no i do zmiany biegów nie potrzebuję wciskać hamulca więc równie dobrze mógłbym zdemontować razem z pompą.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Ciężko to ogarnąć bo każdy inaczej jeździ ,ale fakt przy zjazdach mało co też używam tylnego bo jeśli zjazd jest dość ostry to przeważnie mam zapięte 4x4 i wtedy wystarczy sam przód ewentualnie dwie klamki na raz , a przy lekkich i średnich zjazdach nie ma sensu bo można polecieć w poślizgu , co do zmiany biegów na hamulcu w rinconie jest to zalecane , niby prosta rzecz którą nie każdy stosuje ale tak samo potrzebna i podstawowa jak wymiana oleju i czyszczenie filtra powietrza , dużo osób niszczy quady przez rzeczy oczywiste które wydają się zbędne a tak naprawdę są podstawą użytkowania - te hondy są wrażliwe na to
- oolsztyniak
- Moderator
No właśnie używasz dwie klamki jednocześnie a w xtp jest tylko jedna klamka w renegadzie miałem dwie i tej jednej czasem tutaj brak
Ale to raczej w kwestii przyzwyczajenia
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
idzie sie przyzwyczaic.. ale nieraz brakujeoolsztyniak pisze:No właśnie używasz dwie klamki jednocześnie a w xtp jest tylko jedna klamka w renegadzie miałem dwie i tej jednej czasem tutaj brak
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
W cf prawa była "główna" w renegadzie też.
Tu jest tylko lewa
Tu jest tylko lewa
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Dzisiaj odebrałem DR i przegląd mam na rok.Robson102 pisze:Ciekawe jaką datę mi wpiszą?
Widać, że u mnie urzędnicy są zorientowani w temacie.
Robert