zakup nowej cf x8 moj drugi quad
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad
Masz rację. Quad jest nadal pojęciem, które nie ma swojej jednoznacznej i skatalogowanej pozycji. Mi za nowe MXU zaproponowano pełną składkę OC, AC i NNW na jesieni zeszłego roku na poziomie 4 000 zł.
Ja piszę powyżej ogólnie o trendzie jaki panuje obecnie w ubezpieczeniach komunikacyjnych i jeśli ktoś ma historię szkodową to jest inaczej traktowany, czyt. drożej niezależnie czy chce ubezpieczyć skuter, auto, traktor czy quada.
Ja piszę powyżej ogólnie o trendzie jaki panuje obecnie w ubezpieczeniach komunikacyjnych i jeśli ktoś ma historię szkodową to jest inaczej traktowany, czyt. drożej niezależnie czy chce ubezpieczyć skuter, auto, traktor czy quada.
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
To jest jasne, ale skąd taka rozpiętość cenowa?mesel pisze: jeśli ktoś ma historię szkodową to jest inaczej traktowany, czyt. drożej niezależnie czy chce ubezpieczyć skuter, auto, traktor czy quada.
Robert
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Wolny rynek, masz prawo szukać tego, co Ci pasuje. masz prawo robić takie ceny jakie ci pasują. Jedynie te Olsztyniaki robia wyjazdy grupowe i tu jest monopol heheheh
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Niech i ktoś inny zrobi. Wolny rynek
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
W PZU mają kategorie quad. Wiem bo agentka dopytywała co to za pojazd samochodowy inny i jest u nich taka kategoria.mesel pisze:Masz rację. Quad jest nadal pojęciem, które nie ma swojej jednoznacznej i skatalogowanej pozycji...
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Tak, tak. Kategoria oczywiście istnieje w wielu instytucjach. Chodziło mi o to, że quad ogólnie to pojęcie nie do końca skatalogowane z dokładnie przypisanymi warunkami.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Tak w PZU mają taką kategorię i rozpoznają quada , jakkolwiek z punktu widzenia porządku prawnego "...nie ma takiego miasta jak Londyn..."Robson102 pisze:Ja mam nawet na polisie napisane quad.
Jest albo L7e albo T3 albo pojazd nie spełniający wymagań.
Patrząc na to złośliwie mogą odmówić wypłaty odszkodowania i wygrają w każdym sądzie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad