Pogaduchy o CF Off-Top
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Gorszy sort dla gorszego sortu
To kwestia gospodarza. Tam wszystko działa jak trzeba od quadów przez czołgi, samoloty na słupkach w tabelkach kończąc.
A u nas...miesięcznica za miesięcznicą a wraku jak ni ma tak ni ma .
W takich warunkach nawet CFkom nie chce się jeździć.
Ale znowu politykujecie Panowie
Coś w tym jest Ikar.
Jak ktoś chce kupić sobie CFkę to od dawna polecam ruskie filmy na YT a na nasze fora radzę nie wchodzić .
To kwestia gospodarza. Tam wszystko działa jak trzeba od quadów przez czołgi, samoloty na słupkach w tabelkach kończąc.
A u nas...miesięcznica za miesięcznicą a wraku jak ni ma tak ni ma .
W takich warunkach nawet CFkom nie chce się jeździć.
Ale znowu politykujecie Panowie
Coś w tym jest Ikar.
Jak ktoś chce kupić sobie CFkę to od dawna polecam ruskie filmy na YT a na nasze fora radzę nie wchodzić .
Ostatnio zmieniony pn 13 lut, 2017 przez Robsson, łącznie zmieniany 1 raz.
V2.....sound of madness
Ruskie mają swojego quada Ruskaja Mechanika. Kiedyś rozmawiałem z jednym i powiedział że na Canama ich nie stać, a te ich są bardzo awaryjne, więc CF-ki są dla nich optymalnym rozwiazaniem
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka
Ja już się boje przyszłego tygodnia kumpel przyprowadza stare x5 na serwis ciekawe co tam wyjdzie oby nie hamulce
Tak nawiasem mówiąc powiedzcie jak jest z regeneracja tego sprzęgła ? Ile czasu to trwa i jakie koszty ? Ostatnio jak tym sprzętem jechałem coś kiepsko się zbierał mam pewne wrażenia ze to jest wina sprzęgła.
Tak nawiasem mówiąc powiedzcie jak jest z regeneracja tego sprzęgła ? Ile czasu to trwa i jakie koszty ? Ostatnio jak tym sprzętem jechałem coś kiepsko się zbierał mam pewne wrażenia ze to jest wina sprzęgła.
Ozo Drapers Squad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Koszty znikome w stosunku do orginalu no czas to prawie natychmiast.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Znam przypadek gdzie zrobił to w dobę
I jak chłopaki mówią raczej sprzęgło ma dożywocie w quadzie.
I jak chłopaki mówią raczej sprzęgło ma dożywocie w quadzie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
fajne filmiki. połysk lodu ... wow
i ja coś dorzucę, w dalekiej samarze wyścigi zrobili przy ponad -20c
bolsze gazu i dalej...
https://www.youtube.com/watch?v=OZZ3Stqs0pI
w alpach najlepiej sprzedającym się quadem jest też CF MOTO ;]
na androidzie jest apka cf moto i w niej producent chwali się najlepszą sprzedażą quadów w alpach, wygrywa z can-am'em, honda, kawasaki itd
ruskie mają swojego quada też, mało kto słyszał - stels, wygląd cfki i polarisa.
http://velomotors.ru/moto/mototechnics/ ... rd-trophy/
cf moto od paru lat startuje w wyścigach ATV więc można ją uznać za poważna firmę, bo kymco, benyco itp nie widziałem jak ściga się z najlepszymi maszynami w swojej kategorii. Chińczyki nie wygrywają i nie stoją na podium ale cieszą się że każda maszyna dojeżdża do mety, do tego nawiązuje walkę z lepszymi
i ja coś dorzucę, w dalekiej samarze wyścigi zrobili przy ponad -20c
bolsze gazu i dalej...
https://www.youtube.com/watch?v=OZZ3Stqs0pI
w alpach najlepiej sprzedającym się quadem jest też CF MOTO ;]
na androidzie jest apka cf moto i w niej producent chwali się najlepszą sprzedażą quadów w alpach, wygrywa z can-am'em, honda, kawasaki itd
ruskie mają swojego quada też, mało kto słyszał - stels, wygląd cfki i polarisa.
http://velomotors.ru/moto/mototechnics/ ... rd-trophy/
cf moto od paru lat startuje w wyścigach ATV więc można ją uznać za poważna firmę, bo kymco, benyco itp nie widziałem jak ściga się z najlepszymi maszynami w swojej kategorii. Chińczyki nie wygrywają i nie stoją na podium ale cieszą się że każda maszyna dojeżdża do mety, do tego nawiązuje walkę z lepszymi
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Bo cf idzie kupić za 33 kawałki. Silnik 800 i 62 km.
Przy tym fajny wygląd i fajne wyposażenie w standardzie.
Żółte xtp o tej samej mocy ale i lepszej jakości kosztuje 60.
Przesiadłem się z cf na żółtka. Co mogę powiedzieć? Zawias robi milion razy lepsza robotę niż w cf. Nawet w Reni która miała 10 tys km spisywał się zdecydowanie lepiej niż w mojej trzyletnie cf. Kolejna sprawa to dps ... to miażdży konkurencję. No i moc. Jej zapas jest tak ogromny że sam się dziwię że to może tak szybko się odpychac.
Właściwości terenowych nie było okazji sprawdzić ale pewnie będzie lepiej no i promień skrętu... nie ma co gadać
Ale sercem jestem z cf
Przy tym fajny wygląd i fajne wyposażenie w standardzie.
Żółte xtp o tej samej mocy ale i lepszej jakości kosztuje 60.
Przesiadłem się z cf na żółtka. Co mogę powiedzieć? Zawias robi milion razy lepsza robotę niż w cf. Nawet w Reni która miała 10 tys km spisywał się zdecydowanie lepiej niż w mojej trzyletnie cf. Kolejna sprawa to dps ... to miażdży konkurencję. No i moc. Jej zapas jest tak ogromny że sam się dziwię że to może tak szybko się odpychac.
Właściwości terenowych nie było okazji sprawdzić ale pewnie będzie lepiej no i promień skrętu... nie ma co gadać
Ale sercem jestem z cf
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Witam,
Panowie mam swoim cf moto 500 przejechane 900 km i postanowiłem już nie jechać do serwisu bo to nie ma sensu. Podpowiedzcie jaki olej do silnika, Na pewno MOTUL.W książce pisze 15W40 Na Allegro są 10W40 tylko że jedne są w czarnych pojemnikach (4T 5100 z narysowanym motocyklem) i w szarych pojemnikach (4T z narysowanym quadem) - który lepszy?- bo obydwa są 10W40
Panowie mam swoim cf moto 500 przejechane 900 km i postanowiłem już nie jechać do serwisu bo to nie ma sensu. Podpowiedzcie jaki olej do silnika, Na pewno MOTUL.W książce pisze 15W40 Na Allegro są 10W40 tylko że jedne są w czarnych pojemnikach (4T 5100 z narysowanym motocyklem) i w szarych pojemnikach (4T z narysowanym quadem) - który lepszy?- bo obydwa są 10W40