CF MOTO 500 silnik dławi się
-
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: KAROL
CF MOTO 500 silnik dławi się
Witam
Może ktoś z was mi pomoże, coś dzieje mi się z quadem gdyż przejadę ok. 4 km zaczyna dławić się i brakować mocy i strzela z wydechu , wymieniłem świece, trójnik od paliwa, czyściłem 3 razy gaźnik, wymieniłem oleje i płyny i dale to samo się dzieje.
Pozdrawiam Karol
Może ktoś z was mi pomoże, coś dzieje mi się z quadem gdyż przejadę ok. 4 km zaczyna dławić się i brakować mocy i strzela z wydechu , wymieniłem świece, trójnik od paliwa, czyściłem 3 razy gaźnik, wymieniłem oleje i płyny i dale to samo się dzieje.
Pozdrawiam Karol
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: CF MOTO 500 silnik dławi się
Regulacja zaworow sie klania... u mnie tak bylo. Gdy silnik byl zimny wdzystko bylo ok. Gdy sie juz rozgrzal tracil moc i strzelal z rury... pozdrawiam
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
tez mam taki problem, po wymianie oleju na MOTUL ATV-UTV 10W40 4T i zalaniu paliwa 98.
przejade 6-8km przejade i walnie z tlumika , czasem pociagnie dalej ale zazwyczaj zdycha, silnik po wymianie oleju inaczej całkowicie chodzi, lepiej, jak pszczółeczka , biegi nawet wchodzą za każdym razem i to każde przełożenie lepiej
przejechane mam 4220km czy juz regulacja zaworów czeka? na 95 nie było takich cudów.
Po zgaśnieciu odpala ale dopiero po 10-20sek kręcenia na ssaniu, 5-10sek potrzymam na ssaniu , wyłączam ssanie i jadę znowu 1-2km aż do strzału z tłumika, zdycha ponownie, po 3-5 takich indycentach jedzie dobrze, bez zarzutu.
Co robić ?
wypalę paliwko 98 i zaleje 95 może będzie normalnie?
może nową świecę bo stara ma X czasu już pewnie?
czy jednak regulacja zaworów ?
przejade 6-8km przejade i walnie z tlumika , czasem pociagnie dalej ale zazwyczaj zdycha, silnik po wymianie oleju inaczej całkowicie chodzi, lepiej, jak pszczółeczka , biegi nawet wchodzą za każdym razem i to każde przełożenie lepiej
przejechane mam 4220km czy juz regulacja zaworów czeka? na 95 nie było takich cudów.
Po zgaśnieciu odpala ale dopiero po 10-20sek kręcenia na ssaniu, 5-10sek potrzymam na ssaniu , wyłączam ssanie i jadę znowu 1-2km aż do strzału z tłumika, zdycha ponownie, po 3-5 takich indycentach jedzie dobrze, bez zarzutu.
Co robić ?
wypalę paliwko 98 i zaleje 95 może będzie normalnie?
może nową świecę bo stara ma X czasu już pewnie?
czy jednak regulacja zaworów ?
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
warto sprawdzić dolot i wydech
nieszczelności w wydechu cf 500 zdarzają się dość często
nieszczelności w wydechu cf 500 zdarzają się dość często
mods in progress :-)
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Zawory i tak warto wyregulować.
Może za bogata mieszanka i regulacja gaźnika ?
Może za bogata mieszanka i regulacja gaźnika ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
u mnie był filtr paliwa przytkany, dałem nowy przezroczysty. Do tego nowa świeca bo stara była czarna, zakopcona i wg książki serwisowej miała 4 lata już więc swoje wysłużyła.
Po tym małym serwisie gadzina odpala bez ssania od strzała
a ile cf-moto 500 ( karol ) masz KM na liczniku ?
Po tym małym serwisie gadzina odpala bez ssania od strzała
a ile cf-moto 500 ( karol ) masz KM na liczniku ?
Jaki jest rozmiar klucza tego kwadratowego do regulacji zaworów?
O jakim kluczu piszesz? Chodzi o śrubkę regulacyjną już pod pokrywą - przy zaworze?
V2.....sound of madness
Tak, pod pokrywa zaworów. Chce kupić ten klucz przed rozłożenieniem quada do regulacji. Powinien być w kształcie kwadratowej nasadki, tylko jakiej jest średnicy?
Bardzo dobrze do tego nadają się nieduże/małe wygięte szczypce do pierścieni segera.
Przynajmniej ja ustawiam zawory z ich pomocą i daje to radę.
Można też użyć małych/precyzyjnych, wąskich kombinerek.
To kwestia tylko lekkiego przekręcenia w jedną lub drugą i przytrzymania jej ale lekkiego bo i tak zawsze musisz założyć większy luz przed dokręceniem nakrętki bo ją dokręcając zawsze odrobinę luz się kasuje. Także wg mnie żadnych specjalnych, kwadratowych kluczy do tego nie potrzeba.
Przynajmniej ja ustawiam zawory z ich pomocą i daje to radę.
Można też użyć małych/precyzyjnych, wąskich kombinerek.
To kwestia tylko lekkiego przekręcenia w jedną lub drugą i przytrzymania jej ale lekkiego bo i tak zawsze musisz założyć większy luz przed dokręceniem nakrętki bo ją dokręcając zawsze odrobinę luz się kasuje. Także wg mnie żadnych specjalnych, kwadratowych kluczy do tego nie potrzeba.
V2.....sound of madness