Yamaha prosze o Informacje
Yamaha prosze o Informacje
Siemka wiec tak kiedys jezdzilem motorkiem, a w tej chwili zaczynam przygode z quadami ale to jest wogole dla mnie calkowicie ciemny temat. Chcialbym zadac pare pytan na ktore nie znam odpowiedzi, moze dla nie ktorych to jest banalne ale ja dopiero sie ucze na konstrukcji quadow. Yamaha Raptor YFM350r (2007) czy ten quad posiada rozrzad? -filtr oleju? jak tak to gdzie to wszystko sie znajduje, prosze o pomoc z gory dzieki pozdrawiam
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Yamaha prosze o Informacje
W instrukcji znajdziesz informacje nt. podstawowych spraw serwisowych.
http://www.yamaha-motor.com/assets/service/manuals/2008/lit-11626-21-10_raptor350_1517.pdf
http://www.yamaha-motor.com/assets/service/manuals/2008/lit-11626-21-10_raptor350_1517.pdf
Jest coś w języku polskim? Z filtrem już wszystko wiem ale z tym rozrzadem nie mogę dojść
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Nie mam pojęcia czy jest w PL. Wstawiłem pierwszy link, który wyskoczył po wpisaniu: Yamaha 350 Service Manual
Każdy czterosuwowy silnik posiada rozrząd. Twój też ma i jest tam standardowo łańcuch, napinacz, ślizg/ślizgi i koła zębate. Wymienia się go wtedy gdy hałasuje lub/i skończy się zakres pracy napinacza.
Dokładne dane są na 100 % w instrukcji serwisowej. Jest to na tyle popularny silnik, że takie dane muszą być w sieci.
Każdy czterosuwowy silnik posiada rozrząd. Twój też ma i jest tam standardowo łańcuch, napinacz, ślizg/ślizgi i koła zębate. Wymienia się go wtedy gdy hałasuje lub/i skończy się zakres pracy napinacza.
Dokładne dane są na 100 % w instrukcji serwisowej. Jest to na tyle popularny silnik, że takie dane muszą być w sieci.
Ok dzięki, teraz spróbuję dojść gdzie jest, połowa sukcesu za mną
Ostatnio zmieniony sob 28 sty, 2017 przez Tony500, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie zaczyna coś halasowac, sądziłem że szykuję się generalny remont silnika, a to może być po prostu rozrząd. Ciekawi mnie jeszcze jakie poniose konsekwencje jeżeli się spóźnię z wymianą mam nadzieję że nie taka jak w aucie czyli jednak ten generalny remont.
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Masz zdjęcie tego silnika ? Może podpowiem jak to sprawdzić.
Jutro postaram się zrobić i podesłać
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
W sieci nie ma jakichś fotek. Chodzi mi tylko o zlokalizowanie napinacza i osłon.
Szukalem szukalem i tylko takie wygrzebalem niewiem czy odpowiednie