Kymco - kto jest gwarantem?
Kymco - kto jest gwarantem?
Witam,
Szukalem na forum i nie znalazlem nic na temat.
Jak to jest z gwarancja na quady Kymco. Z samochodami wiadomo kupujesz jakas tam marke i w calej polsce masz siec serwisowa.
Chce kupic 500mxu dx. Znalazlem na drugim koncu polski sztuke tansza o 3k niz cena za ktora chce mi sprzedac lokalny diler.
Czy w przypadku gdyby cos sie z quadem dzialo to kazdy diler wyszczegolniony na stronce kymco.pl musi honorowac gwarancje i takiego quada naprawic?
Z gory dzieki za kazde info.
pozdrawiam
marcin
Szukalem na forum i nie znalazlem nic na temat.
Jak to jest z gwarancja na quady Kymco. Z samochodami wiadomo kupujesz jakas tam marke i w calej polsce masz siec serwisowa.
Chce kupic 500mxu dx. Znalazlem na drugim koncu polski sztuke tansza o 3k niz cena za ktora chce mi sprzedac lokalny diler.
Czy w przypadku gdyby cos sie z quadem dzialo to kazdy diler wyszczegolniony na stronce kymco.pl musi honorowac gwarancje i takiego quada naprawic?
Z gory dzieki za kazde info.
pozdrawiam
marcin
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Kymco - kto jest gwarantem?
Gwarantem jest Motor-Land czyli importer.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
A ten, kto dostaje dystrybucję zajmuje się też gwarancją.
Ja realizowałem dwie naprawy gwarancyjne w różnych serwisach problemów nie było.
Ale tam gdzie quada kupiłem podchodzili do tego z mniejszym "ale"
Ja realizowałem dwie naprawy gwarancyjne w różnych serwisach problemów nie było.
Ale tam gdzie quada kupiłem podchodzili do tego z mniejszym "ale"
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
No tak tez mialem z 3 samochodami kupionymi w tym samym salonie. przy roznych 'pier********' bylo mniejsze 'ale' jesli chodzi o reklamacje w tym samym serwisie.
Nie zakladam jakis wielkich problemow z quadem a z podstawowa mechanika/elektryka tez sobie sam poradze. quad bedzie sluzyl w 90% do turystyki dla mnie i mojej 8 letniej corki ktora strasznie zarazila sie quadami
A wiecie moze jak dilerzy podchodza do znizek od ceny katalogowej?
Czy norma sa rabaty (jak w przypadku aut) czy raczej ciezko cos ugrac?
A tutaj to upatrzone cudo:
https://www.otomoto.pl/oferta/kymco-mxu-wyprzedaz-mxu-500i-irs-dx-4x4-od-reki-wrobud-motocykle-wroclaw-ID6yswoX.html#3155b99654
Dostawa: 370zeta.
Dzieki za odzew, pozdrawiam
marcin
Nie zakladam jakis wielkich problemow z quadem a z podstawowa mechanika/elektryka tez sobie sam poradze. quad bedzie sluzyl w 90% do turystyki dla mnie i mojej 8 letniej corki ktora strasznie zarazila sie quadami
A wiecie moze jak dilerzy podchodza do znizek od ceny katalogowej?
Czy norma sa rabaty (jak w przypadku aut) czy raczej ciezko cos ugrac?
A tutaj to upatrzone cudo:
https://www.otomoto.pl/oferta/kymco-mxu-wyprzedaz-mxu-500i-irs-dx-4x4-od-reki-wrobud-motocykle-wroclaw-ID6yswoX.html#3155b99654
Dostawa: 370zeta.
Dzieki za odzew, pozdrawiam
marcin
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Jest tańszy o około 3k bo za kilkanaście godzin będzie miał już dwa lata . Nie ma to oczywiście większego wpływu ale wiadomo skąd taka cena.
no zgadza sie ale jest to swiadoma decyzja. quada kupuje generalnie na 'zawsze' (5-8lat) wiec rocznik przy ewentualnej odsprzedazy nie bedzie sie liczyc.
kymco przekonalo mnie do siebie tym, ze....tak malo ludzi chce je odsprzedawac
japoncow na alledrogo 'jak mrowkow' a uzywanych kymco jak na lekarstwo.
kymco przekonalo mnie do siebie tym, ze....tak malo ludzi chce je odsprzedawac
Całkiem ładny. trzeba brać
Podczas wizyty w urzędzie Skarbowym Panienka z okienka pcc3 zdradziła mi że w ich cenniku wartość po pięciu latach to 14500-18000.
Podczas wizyty w urzędzie Skarbowym Panienka z okienka pcc3 zdradziła mi że w ich cenniku wartość po pięciu latach to 14500-18000.
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Całkiem nieźle trzymają wartość a uczciwe, używane sprzęty znikają z ogłoszeń w kilkanaście godzin.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Niestety twoje wnioskowanie zawiodło cię na manowce, pominąłeś kwestie statystyczne. Kymco sprzedaje się w Polsce i Europie relatywnie mało w stosunku do produktów japońskich i amerykańskich, większą sprzedaż notuje również CF Moto. Tak więc niewielka podaż używanych pojazdów związana jest równie małą sprzedażą pojazdów nowych, sytuację ratują nieco egzemplarza sprowadzane z Francji gdzie Kymco jest popularniejsze.Marcel232 pisze: kymco przekonalo mnie do siebie tym, ze....tak malo ludzi chce je odsprzedawac
Problemem jest mało atrakcyjna cena MXU500 w stosunku do CF500, a niestety jakość a co gorsza właściwości jezdne tego nie odzwierciedlają.
Powiedzmy sobie szczerze 26-7k za podstawowe MXU500 to absurd, CF500 kosztuje 20k oferując nieco gorszą jakość wykończenia i lepsze właściwości jezdne. Natomiast 30-31k za wypasione wersje woła o pomstę do nieba bo za tyle można kupić Polarisa Sportsmana 570 który jest pojazdem o 2 klasy lepszym.
Podsumowując, mała podaż Kymco świdczy jedynie o jego małej obecności na rynku a nie o nadzwyczajnej jakości. Utrata wartości jest wyższa niż w przypadku CF Moto.
To tak żeby ostudzić gorące głowy.
Pozdrawiam
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Jacku pamiętaj tylko, że Sportsman będąc oczywiście sprzętem lepszym ma homologację na traktor i jedną osobę. Dla wielu może to być kluczowy argument.
Czy kupiłbym ponownie MXU 500 ? Nie jestem przekonany. Rozważyłbym poważnie CF 450 EFI albo używanego Can Am'a 500.
Czy kupiłbym ponownie MXU 500 ? Nie jestem przekonany. Rozważyłbym poważnie CF 450 EFI albo używanego Can Am'a 500.