Utwardzenie przedniego zawieszenia cf500
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Utwardzenie przedniego zawieszenia cf500
Można też podjechać na stację diagnostyczną i poprosić o wjazd na płytę do testowania amortyzatorów, wtedy ma się 100% pewności a koszt niewielki.
Jeżeli amortyzator jest sprawny tylko g****..ny to ja bym pomyślał o kupnie amortyzatorów od innego sprzętu o zbliżonej masie. KQ, g700 kwestia tylko zmierzenia długości od uch a do ucha.
Jeżeli amortyzator jest sprawny tylko g****..ny to ja bym pomyślał o kupnie amortyzatorów od innego sprzętu o zbliżonej masie. KQ, g700 kwestia tylko zmierzenia długości od uch a do ucha.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
U mnie w okolicy są nowe stacje i żadna nie robi quadów bo quad jest za wąski[zbieżność i inne]DKfan pisze:Można też podjechać na stację diagnostyczną i poprosić o wjazd na płytę do testowania amortyzatorów, wtedy ma się 100% pewności a koszt niewielki.
- DKfan
Oczywiście jak ktoś nie chce to nic nie zrobi, ale mozna przecież najechać na płytę wytrząsarki jednym kołem. Trzeba tylko chcieć, ale myślę że ktoś w miarę życzliwy się znajdzie, zwłaszcza że nie prosi się o usługę za uścisk dłoni.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Niestety u mnie dobija do lamp od nowości, zużycie zawieszenia nie jest przyczyną.
Przejechałem około 700km, wyczułem sprzęt wiec jeżdżę trochę agresywniej(choć bez przesady) i to ocieranie o lampy zaczyna mnie denerwować. Wiec albo coś z tym zrobię za poradą kolegów, albo palec z cyngla i toczymy się powolutku polna drogą, aż zasne...
Przejechałem około 700km, wyczułem sprzęt wiec jeżdżę trochę agresywniej(choć bez przesady) i to ocieranie o lampy zaczyna mnie denerwować. Wiec albo coś z tym zrobię za poradą kolegów, albo palec z cyngla i toczymy się powolutku polna drogą, aż zasne...
- DKfan
W takim razie poszukaj amorów od innego quada. Zmierz długość i średnicę otworu mocowania. Pamietam że w KQ750 były twarde, nie dałem rady jeździć na więcej niż połowa zakresu regulacji.
Albo spróbuj jeszcze opcji utwardzania sprężyn bo w sumie jak dobija a amortyzator jest sprawny to znaczy że sprężyna za bardzo siada. Możesz też sobie zrobić twardsza sprężynę na zamówienie
http://www.jochemczyk.com.pl/
Albo spróbuj jeszcze opcji utwardzania sprężyn bo w sumie jak dobija a amortyzator jest sprawny to znaczy że sprężyna za bardzo siada. Możesz też sobie zrobić twardsza sprężynę na zamówienie
http://www.jochemczyk.com.pl/
M&M sQuad
M&M sQuad
silvere ja też miałem to na początku (nowa sztuka) ale to przy miękkim nastawie amorków. Utwardziłem na jeden mniej niż najtwardszy nastaw i nie mam z tym kłopotu. Ważę ok 80tki
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Trzeba skręcić amory na regulacji i problem powinien ustąpić.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Musze tylko klucz dobrać to zmienię nastawy sprężyny.
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
siemka, u mnie olej pociekł i tłuką amorki o ogranicznik przy wiekszej dziurze .... co robić ?
kupić nowe czy naprawa jeszcze wchodzi w grę ?
dzięki za odp
kupić nowe czy naprawa jeszcze wchodzi w grę ?
dzięki za odp
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Kupić nowe chyba, że stare ktoś Ci ogarnie za grosze.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son