Pogaduchy o CF Off-Top
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Równie dobrze zmian mogą nigdy nie wprowadzić bo efektywniejszym będzie wprowadzenie całkowicie nowego modelu, który będzie się znowu psuł i powodował dochód ze sprzedaży części
-
- Quad:: CF MOTO X8 EPS
- Imię: Piotr
Załóżmy że w 2017 pojawi się Cf-ka 1000. Czyli kupno nowego modelu opłaca się nie wcześniej jak pod koniec 2018 może 2019 roku. Oczywiście pod warunkiem że wszystko będzie banglało jak trzeba. Wtedy moja gadzina będzie miała 4 lata i będzie można się rozglądać za czymś innym.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Na przykład za nowym Grizzly ktory ceną bezie zbliżony do CF1000 a ne oszukujmy się to inny świat jeżeli chodzi o jakość jazdylemon pisze: Wtedy moja gadzina będzie miała 4 lata i będzie można się rozglądać za czymś innym.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Dokładnie bo CF jest szybsza, wygodniejsza i ma lepsze zwieszenie.
Nie porównuj Zmoty do długiego Pajero.
Nie porównuj Zmoty do długiego Pajero.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
Na prostej na asfalcie być może X8 byłoby szybsze od G708 chociaż stosunek mocy do masy wskazuje na co innego. W X8 na 1 kg masy przypada 0,155KM w G708 już 0,173KM. Ale oczywiście są różnice w zestopniowaniu CVT itd. Natomiast w jeździe po zakrętach X8 jest bez szans, ukłąd kierowniczy+zawieszenie+masa go pokonują. Co z tego że amortyzatory za "gazowe" jak działają poprawnie przez krótki czas, podobnie hamulce.
Nie wiem czy jechałeś G708 Łukasz, quad jest dużo agresywniejszy niż stare 700, ma więcej mocy i momentu obrotowego.
Nie porównuje obu pojazdów w jeździe przeprawowej bo to nie ma sensu ale nowe G708 ma przewagę w każdym aspekcie oprócz przewozu 2 osób. Jeżeli taki jest priorytet to na pewno X wygra.
Nie wiem czy jechałeś G708 Łukasz, quad jest dużo agresywniejszy niż stare 700, ma więcej mocy i momentu obrotowego.
Nie porównuje obu pojazdów w jeździe przeprawowej bo to nie ma sensu ale nowe G708 ma przewagę w każdym aspekcie oprócz przewozu 2 osób. Jeżeli taki jest priorytet to na pewno X wygra.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
POŻYJEMY ZOBACZYMY PO CO TERAZ PROWADZIĆ DYSKUSJĘDKfan pisze:Na prostej na asfalcie być może X8 byłoby szybsze od G708 chociaż stosunek mocy do masy wskazuje na co innego. W X8 na 1 kg masy przypada 0,155KM w G708 już 0,173KM. Ale oczywiście są różnice w zestopniowaniu CVT itd. Natomiast w jeździe po zakrętach X8 jest bez szans, ukłąd kierowniczy+zawieszenie+masa go pokonują. Co z tego że amortyzatory za "gazowe" jak działają poprawnie przez krótki czas, podobnie hamulce.
Ja osobiście jestem dobrej myśli co do nowego CF 1000
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Nie ma co dyskutować bo i tak większość kończy na żółtych osiemsetkach
- DKfan
Gdyby nie było po co prowadzić dyskusji to trzeba by zamknąć forum a po to chyba jest żeby sobie pogadać.DIABLO_W pisze: POŻYJEMY ZOBACZYMY PO CO TERAZ PROWADZIĆ DYSKUSJĘ
Ja osobiście jestem dobrej myśli co do nowego CF 1000
Może się okaże że amortyzatory się nie psują, a wspomaganie jest od traktora i wał ma wreszcie kalamitkę. Wszystko jest możliwe ale do tego czasu można dyskutować
M&M sQuad
M&M sQuad
DIABLO coś trzeba robić czekając na nowe CF
Niech se chłopaki popiszą bo inaczej to forum padnie.
Swoją drogą porównywać X8 czy teoretycznie litra do grizlaka trochę dziwne jak i proponowanie tegoż ostatniego zwolennikowi X8
Przecież to odległe światy i kompletnie inne przeznaczenie. Bo o ile miśkiem jeszcze da się turystykę robić o tyle X8 tam gdzie misiek czuje się najlepiej nawet nie wjedzie.
Ale cóż piszcie, poczytam.
Osobiście nie chciałbym jednak tego pierwszy testować jako nabywca.
Swoją drogą porównywać X8 czy teoretycznie litra do grizlaka trochę dziwne jak i proponowanie tegoż ostatniego zwolennikowi X8
Przecież to odległe światy i kompletnie inne przeznaczenie. Bo o ile miśkiem jeszcze da się turystykę robić o tyle X8 tam gdzie misiek czuje się najlepiej nawet nie wjedzie.
V2.....sound of madness
-
- Quad:: CF MOTO X8 EPS
- Imię: Piotr
Wiele cf-ce można zrzucić ale na pewno nie tempa wprowadzania zmian na lepsze. Myślę że jest trochę top marek na rynku które powinny się tego uczyć od cf-ki.Robsson pisze:DIABLO coś trzeba robić czekając na nowe CF
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka