CF 500 nie odpala

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
theblackmonk
Quad:: CF Moto 500
Imię: Grzesiek

CF 500 nie odpala

Post autor: theblackmonk » śr 28 wrz, 2016

CF 500 nie odpala
no wiec tak. quad zawsze odpalal dobrze ale gasl jesli nie dawalem gazu. po 5 - 10 minutach jazdy trzymal obroty bez gazu. zaczal grzac mocno przy prawej nodze. okazalo się ze mialem nieszczelny tlumik i potopilo mi linki przy pedale, zbiorniczek z plynem hamulcowym i kawalek obudowy. nie zdazylem naprawic hamulcow i okazalo się ze quad nie odpala. rozrusznik kreci, iskra jest bo mam dwie swiece i sprawdzalem obie. paliwo do gaznika dochodzi. jak zdjalem bak, zauwazylem ze gaźnik jest luzny. probowalem zrobic go na sztywno, ale brakuje mi rury albo z jednej, albo z drugiej strony. tak jakby rura byla za krotka. może przez to lapie lewe powietrze i się dusi? gaźnik w srodku wyglada na czysciutki. probowalem go też regulowac i bez skutku. ktoś ma pomysly?

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Re: CF 500 nie odpala

Post autor: mesel » śr 28 wrz, 2016

Z tymi rurami to ciekawa sprawa. Coś musi być nie tak złożone lub brakuje np. króćca.

Zawory regulowałeś ?

theblackmonk
Quad:: CF Moto 500
Imię: Grzesiek

Post autor: theblackmonk » czw 29 wrz, 2016

pouszczelnialem te rury od powietrza i filtr pow mi spadl. juz temat ogarniety. cyka az milo

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » czw 29 wrz, 2016

Czyli jak miałeś nieszczelności nie było podciśnienia do zassania paliwa i dlatego nie odpalał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”