SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Ikar » pn 12 wrz, 2016

Czyszczenie i regulacja gaźnika 300 zł ? Wyjmij samemu, pożycz kompresor i dasz radę :)

P.S. Możesz sprawdzić też oba króćce ssące : filtr - gaźnik ; gaźnik - cylinder.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » pn 12 wrz, 2016

Biję sie wlasnie z myslami co do tego wyciagania gaznikow i grzebania przy nich :p kompresor mam :p. Niby nic skomplikowanego je wyjac ale boje sie ,ze cos w srodku popieprze :p. A w sumie klemy tez sprawdze fajnie by bylo gdyby to sie okazalo przyczyna ;)

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » pn 12 wrz, 2016

zobacz bezpiecznik i.......jesli masz oryginalną puszkę na filtr powietrza od lucka, to ściągnij górę, abyś miał filtr na "wierzchu", i wtedy zobacz czy dzieje się tak samo, może jest za mało powietrza, to dowiercisz dziurę w obudowie i będzie git

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 wrz, 2016

Na pewno to nie jest problem z paliwem. Jeśli gaźnik jest zabrudzony to quad by się dusił i tym podobne rzeczy, a z opisu wynika, że szarpanie jest gwałtowne i o dużej częstotliwości. Więc problem jest z zapłonem mieszanki paliwowo-powietrznej. Jeśli klema nie będzie luźna (jestem prawie pewien, że będzie) to sprawdź kabelki przy cewkach zapłonowych. A jeśli to nie wzbudzi podejrzeń, to wymień świece na NGK irydowe i będzie chodził jak nowy.
Jeśli dojdzie do wymiany świec, to pamiętaj, że pierwsze odpalenie jest bardzo ważne i trzeba dobrze je wygrzać (nawet w instrukcji NGK o tym piszą).

EasyHard
Quad:: LTZ 400

Post autor: EasyHard » pn 12 wrz, 2016

Przetestuj bez filtra powietrza, może za mało powietrza dostaje to też daje czasem efekt odciny jak na wsteku, warto też przeczyścić styki od modułu

Awatar użytkownika
Tomek_B7
Quad:: Access 500

Post autor: Tomek_B7 » pn 12 wrz, 2016

Gaźniki zostawilbym narazie w spokoju a zajął się przeglądem instalacji elektrycznej i akumulatora.

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » pn 12 wrz, 2016

Spoko chlopaki dzieki za wszystkie sugestie :) w srode bede mial czas by to wszystko posprawdzac i dam znac jaki efekt ;) mam nadzieje ,ze uda sie go uleczyc ;).

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 12 wrz, 2016

Posprawdzaj masy i warto by było na próbę załozżyc jakiś inny aku bo jeśli oberwała sie w nim cela to moze latac w środku i robić zwarcie co tez bedzie objawiało sie takim szarpaniem nie miałes problemów z odpalaniem ??
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » wt 13 wrz, 2016

No wlasnie pali idealnie i na jalowym chodzi idealnie nawet nie prychnie. Jak go gazuje na luzie to rowniez chodzi bez zastrzezen. Bede go badal i mam ciagle wrazenie ze to musi byc jakas blachostka. Aku mam mozliwosc podmienic takze tez to uczynie :)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 13 wrz, 2016

Nie wiem czy to bedzie to... ale ja kiedys mialem cos podobnego... nie pamietam dokladnie co to bylo bo braciak mi to ogarnial bo mnie akurat wtedy na miejscu nie bylo ale jak dobrze kojarze to ktoras membrana w gazniku byla dziurawa i tez byly takie jaja... na wolnych chodzil dobrze a czasami przy gwaltownym dodawaniu gazu tracil moc i tak jakby mial czkawke :) moze to ci cos pomoze...
Sprawdz jeszcze rury dolotowe pomiedzy gaznikami a silnikiem... ostatnio u mnie odkrecila sie obejma i rurka spadla z gaznika... lece sobie... daje mu w palnik a on wkoncu prrrrrŕr... i tak jakby na jednym garze... zatrzymalem sie... ogladam wszedzie... a tu gaznik sie odpial od silnika...

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”