SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Syki
Quad:: Lucyfer 500
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Syki » pn 22 sie, 2016

Podam Ci info na moim przykładzie. Ważę około 104 kg i mój Lucyferek leci bez problemu 140 km/h po asfalcie. Zbiera się niesamowicie. Miny wyprzedzanych kierowców - bezcenne :-)

Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 22 sie, 2016

suzi
Moc maksymalna: 37 KM przy 7000 obr/min
Moment obrotowy: 37,7 Nm przy 6500 obr/min

lucjan
Moc maksymalna: 58 KM/9500 obr/min
Maksymalny moment obrotowy: 47 Nm/8000 obr/min

cos jeszcze ci trzeba :)
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
Juraas
Quad:: ltz 400

Post autor: Juraas » wt 23 sie, 2016

Dane to tez znam ale chodzi mi o wrażenia :] , a powiedz mi Syki jeśli chodzi o taka przelotowa prędkość bez męczenia silnika to ile ? Jak w terenie sie jeździ z takim silnikiem ? Znasz moze jeszcze inny silnik który wkładają do quadow , ktore sa mocniejsze niż Cb 500 ?

Awatar użytkownika
Aknot
Quad:: LS Cinquecento
Imię: Tomasz

Post autor: Aknot » wt 23 sie, 2016

Przelotowa prędkość to ze 110 na terenowym przełożeniu i oponach. Wrażenia niesamowite, w terenie jak w automacie. Start z 2 i jazda do odcięca czyli jakieś 86kmh. Jest jeszcze silnik od er6 650cc

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Syki
Quad:: Lucyfer 500
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: Syki » wt 23 sie, 2016

Juraas napisz skad jestes. Gdybys mial blisko do Grudziadza, to zapraszam na jazde probna... :-) Aknot dobrze to opisal. Zerknij tez na filmy Marcina na YT. Doskonale to wszystko obrazuja. Zapewniam Cie, ze na szosie poradzisz sobie z wiekszoscia osobowek. A w terenie z dobrymi oponami bedziesz mial obawy przed wciskaniem gazu... :-)

Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 23 sie, 2016

Lucek z silnikiem cb 500 oczywiscie z dobra jednostką nie zajechaną, poprawnie zgrana z dolotem i wydechem chodzi zauważalnie lepiej niz nowe LTZ 400 na wtrysku bo mój ziomek ma i razem jeździmy ltz to max 120km/h lucek tyle moze jechac ze stałą prędkoscią przelotową bez krzywdy dla silnika przyspieszenie lucek bez problemu od pierwszego biegu oddala sie od LTZ 400 ale i od Raptora 660 a nawet jak jest na prawde dobry piec odpowiednie przełożenia to jest wstanie odejść rapiemu 700 nie dłubanemu ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Juraas

Post autor: Juraas » wt 23 sie, 2016

Do Grudziądza niestety prawie 400 km ;/ heh . Właśnie tak myśałem że jest spora różnica tylko myślę że gdybym chciał wkładać inny piec to nie wiem czy nie chciał bym coś mocniejszego niż cb 500 a z drugiej strony fajnie było by mieć fałkę ;p Tylko czy to też nie było by za dużo na seryjną rame do ltz ... A może ty Marcin planujesz wpaść na megawat do Bełchatowa albo wybierasz sie w stronę Wielunia/ Kępna / Kalisza to chętnie bym wpadł i przeszkodził na chwile ;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 23 sie, 2016

Juraas pisze:Do Grudziądza niestety prawie 400 km ;/ heh . Właśnie tak myśałem że jest spora różnica tylko myślę że gdybym chciał wkładać inny piec to nie wiem czy nie chciał bym coś mocniejszego niż cb 500 a z drugiej strony fajnie było by mieć fałkę ;p Tylko czy to też nie było by za dużo na seryjną rame do ltz ... A może ty Marcin planujesz wpaść na megawat do Bełchatowa albo wybierasz sie w stronę Wielunia/ Kępna / Kalisza to chętnie bym wpadł i przeszkodził na chwile ;)
Nie wiem gdzie bedę albo Mega wat albo Dąbrowa Górnicza Zlot Quadów jest w tym samym czasie ,chciał bym pojechać nowa maszyną :) wyjdzie w praniu :)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Juraas

Post autor: Juraas » śr 24 sie, 2016

Ok , bede sie jeszcze odzywał do Cb ;)

ALS
Quad:: Ls500cb?

Post autor: ALS » śr 24 sie, 2016

Jeśli to nie jest tajemnicą to czym podłączasz gaźniki i airbox w cb?

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”