SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 09 sie, 2016

Zibi83 pisze:Waliłem dzisiaj po czym się dało :D A lampę mam ledową, czy diodową nie wiem w każdym bądź razie oryginalną nie jakiś zamiennik
ale jeśli jest diodowa i tylko tam ci mruga i nigdzie indziej to pewnie sie cos zje.... te ledowe nieraz tak maja instalacji daj spokój na pewno jest wszystko ok problemem jest sama lampa moze ci na płytce cos nie łączy i diody mrygają ;) Rozkręć lampe i obczaj moze zimny lut jakis i dla tego nie łączy i popatrz na sciezki na płytce czy całe czy płytka cała i czy wszystko dobrze na niej przylutowane ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » wt 09 sie, 2016

Ok, jutro rozkręcę i zobaczę. Lampa trzyma się na dwóch śrubach? Bo odkręciłem z czoła dwa wkręty i lampa dalej nie drgnie.

zybiman
Quad:: Access 450s
Imię: Zbigniew

Post autor: zybiman » wt 09 sie, 2016

Jak oryginalna ledowa od 450 to na 100% trzeba ledy przelutowac lub wstawic kilka nowych. U mnie od drgan polowa sama powypadala.

Awatar użytkownika
Syki
Quad:: Lucyfer 500
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: Syki » śr 10 sie, 2016

Dzisiaj powalczyłem z tylnym amortyzatorem. Zamówiłem gazówkę z Suzuki DRZ400 (po wcześniejszym potwierdzeniu jego dopasowania do Lucka). Po otrzymaniu przesyłki byłem trochę zdziwiony różnicą wymiarów pomiędzy oryginalnym amorem, a amorem z DRZ400...

Obrazek

Oryginalny amor ma długość 38 cm od oczka do oczka, natomiast ten z Suzuki miał długość 44 cm. Na szczęście widełki dolne miały identyczny rozstaw, czyli 22,2 mm (wewnątrz).

Obrazek

Chyba najprostszą i najszybszą metodą jego montażu jest zdjęcie siedzenia i zdemontowanie obudowy filtra. Otrzymałem w ten sposób idealne dojście do amorka.

Miałem trochę problemów z jego montażem ale po odkręceniu sprężyny (na maksa) i zastosowaniu odrobiny siły wcisnąłem go na miejsce. Przed montażem warto trochę oszlifować górną główkę (nie wiem jak się to fachowo nazywa :) ) W przeciwnym wypadku nie założymy górnej śruby.

Obrazek

Po montażu przyszedł czas na jazdę próbną. Różnica niesamowita... :D Muszę zacząć szukać amorków na przód.

Obrazek

Awatar użytkownika
Gorgolesco
Quad:: Kawasaki LS 650
Imię: Michał

Post autor: Gorgolesco » śr 10 sie, 2016

Syki pisze:Dzisiaj powalczyłem z tylnym amortyzatorem. Zamówiłem gazówkę z Suzuki DRZ400 (po wcześniejszym potwierdzeniu jego dopasowania do Lucka). Po otrzymaniu przesyłki...
Mogłeś jeszcze wyrzucić fotki jak wyglądał wcześniej i jak wygląda teraz, podejrzewam że stoi wysoko jak "koń" bez obciążenia :)

Awatar użytkownika
Syki
Kontakt:

Post autor: Syki » czw 11 sie, 2016

Chyba nie jest tak źle... Sorki za jakość zdjęć - jutro postaram się zrobić coś zwykłym aparatem.

Obrazek

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 11 sie, 2016

Da sie tak zamontować jak zamontowałeś i wiekszosc tak montuje ale ten z DRZ chyba jednak jest dłuższy niz ten z lc4 czy ds 450 ja u siebie miałem tego z ds 450 tez był dłuższy ale chyba nie tyle ja mimo wszystko przerobiłem górne mocowanie podniosłem je na tyle ile miałem mozliwość i amorek wszedł jak by z tam tąd był co skutkowało tym ze quad nawet bez obciażenia stał normalnie i amor go nie windował do góry z tego co widze to duzo ci poszedł do góry przy jakichs wyskokach bedzie bardzo wychylał sie w dół i łańcuch bedzie ostro dawał po wahaczu najlepiej było chociaż ze 4 cm podniesc górne mocowanie wtedy amor luźniej wejdzie i quad bedzie stał normalnie . Tak wiem sporo roboty do tego ciecie i spawanie ale wtedy bedzie to poprawnie zamontowane 2 -3 cm różnicy między amorkami ok ale 6 to troche dużo .

Awatar użytkownika
Syki
Kontakt:

Post autor: Syki » czw 11 sie, 2016

Amor od DRZ400 zgodnie ze specyfikacją ma długość 405 mm (od środka jednego mocowania do drugiego). Niestety sprzedający miał gdzieś to, aby mi wcześniej podać ten wymiar... Przyznam, że trochę zaryzykowałem. Wciśnięcie go na miejsce także kosztowało mnie trochę czasu i nerwów :)
Chyba w najbliższym czasie zabiorę się za podniesienie mocowania górnego, bo zauważyłem, że zaczęło się rozsypywać łożysko igiełkowe na kiwaku. Będę musiał je wymienić i przy okazji podłubię przy górnym mocowaniu.
Przyznam, że podoba mi się gdy jest tak podniesiony. Podczas szybkiej przejażdżki po lesie nie zauważyłem, aby miał tendencje do nadsterowności... Brakuje mi tylko porządnej amortyzacji przodu.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 11 sie, 2016

Zrób sobie to właśnie w ten sposób i bedzie gitara jak co to dzwoń do mnie to ci pod powem jak to zrobić by jak naj mniej sie namęczyć ;)

Ps mój Lucjusz wczoraj mnie Opuścił :( poszedł do Jastrzębia Zdrój ale myslę ze trafił w dobre ręce :)

Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Post autor: kaman cb500 » czw 11 sie, 2016

Witam, wiem że nie w temacie, oddam za pln mojego lucka ;)
http://olx.pl/oferta/access-lucky-star-honda-cb-500-nie-ltz-ltr-raptor-kfx-ds-yfz-trx-CID5-IDgpTcX.html

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”