Popsute sprzęgło CF Moto 500 - przebieg 1 300km
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Re: Popsute sprzęgło CF Moto 500 - przebieg 1 300km
Zobaczymy ile wytrzymają te po regeneracji i z innego materiału...300km już zrobione i działają więc jest szansa
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
Walek jak tam u ciebie sprzęgło ile już zrobiłeś u mnie wszystko ok. śmiało można gościa polecić.
- walek1978
U mnie 500 km już przeleciało i dostało ostatnio w d*** w górach więc na razie jest git. Ja już paru gościom go poleciłem bo za te pieniądze to naprawdę warto.
Koledzy, prosze o kontakt do gościa co regeneruje sprzęgła.
W moim cf500 z 2014 roku pierwszy raz padło po 490 km ! A teraz drugi raz po 1395 km !
Te sprzegła mają wadę okładzin i tyle. Prosze o pomoc z tym kontaktem.
W moim cf500 z 2014 roku pierwszy raz padło po 490 km ! A teraz drugi raz po 1395 km !
Te sprzegła mają wadę okładzin i tyle. Prosze o pomoc z tym kontaktem.
- walek1978
Kontakt masz na priv
Dzięki, sprzęgło wysłane do regeneracji .
A co do serwisu i generalnego importera ATV Sweden ( widzieli oni Szwecję jak świnia niebo ! ale to inny temat) to jest to tylko kupa oszustów i zło.....i ! Wiem co piszę bo dowiedziałem sie od jednego kolesia z odpowiednią wiedzą, że sprzęgło w CFkach to tzw. słaby punkt dla serwisu. Sytuacja nie łatwa do zrozumienia , choć banalnie prosta z drugiej. Mozna jeździć i na biegu H, L czy nawet Z jak by był, co za różnica ! Jak pada sprzęgło po przebiegu 500 km !!! potem 1400 km znowu pada czyli po 1000 km tak naprawdę a pas napędowy nie draśnięty ?! Sprzęgło w kąpieli olejowej , może być to nawet LUX lany z beczki luzem. Winą są bardzo złe okładziny cierne sprzęgła i wie to kazdy kto ma choć deko rozumu. Winne awarii są okładziny cierne , serwis to wie, importer to celowo chyba zamawia bo cena takiego quada homologowanego jak CF jest lekko dampingowa i wyrabiają koszty cwaniactwem. Ale pamiętajcie w tym ATV S.... , więcej tracicie niz na kombinacjach zarabiacie. Podobnie z przeglądami co 400 km ! Czysty kretynizm! Za 500 czy 700 zł !!! Ja ich gwarancję i serwis juz olałem po pierwszym i żałuję, że dałem im zarobić za nic 600 zł !!! Ja moim już z 10 znajomym z tego względu to nie polecam, a wręcz zabraniam nabywania CFek ! I kto na tym cwaniacy z ATV S traci !?
A temat wyciągarki, serwisu i importera poruszę następnym razem.
A co do serwisu i generalnego importera ATV Sweden ( widzieli oni Szwecję jak świnia niebo ! ale to inny temat) to jest to tylko kupa oszustów i zło.....i ! Wiem co piszę bo dowiedziałem sie od jednego kolesia z odpowiednią wiedzą, że sprzęgło w CFkach to tzw. słaby punkt dla serwisu. Sytuacja nie łatwa do zrozumienia , choć banalnie prosta z drugiej. Mozna jeździć i na biegu H, L czy nawet Z jak by był, co za różnica ! Jak pada sprzęgło po przebiegu 500 km !!! potem 1400 km znowu pada czyli po 1000 km tak naprawdę a pas napędowy nie draśnięty ?! Sprzęgło w kąpieli olejowej , może być to nawet LUX lany z beczki luzem. Winą są bardzo złe okładziny cierne sprzęgła i wie to kazdy kto ma choć deko rozumu. Winne awarii są okładziny cierne , serwis to wie, importer to celowo chyba zamawia bo cena takiego quada homologowanego jak CF jest lekko dampingowa i wyrabiają koszty cwaniactwem. Ale pamiętajcie w tym ATV S.... , więcej tracicie niz na kombinacjach zarabiacie. Podobnie z przeglądami co 400 km ! Czysty kretynizm! Za 500 czy 700 zł !!! Ja ich gwarancję i serwis juz olałem po pierwszym i żałuję, że dałem im zarobić za nic 600 zł !!! Ja moim już z 10 znajomym z tego względu to nie polecam, a wręcz zabraniam nabywania CFek ! I kto na tym cwaniacy z ATV S traci !?
A temat wyciągarki, serwisu i importera poruszę następnym razem.
- walek1978
Spokojnie.... nie ma co odradzać zakupu CF-ek. Wiem że pewnie jesteś wkurzony bo nie po to sie wydaje kilkadziesiąt tysięcy złotych żeby póżniej bujać się po serwisach bo ciągle coś pada. Ja swoim dochodzę już do 4000 km i tylko jak na razie miałem problem z okładzinami łapek sprzęgła. Ale jak na razie na zregenerowanych zrobiłem już sporo i jest ok. Więc nie ma co panikować bo sprzęt w tych pieniądzach nie jest zły a psuje się każdy nawet ten za 50-50 tysiaków. Zrobisz okładziny i będziesz pan zadowolony
Witaj walku, ale sam przyznasz rację, że importer wali w ciula że hej ! No to ja im pięknym za nadobne.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
kurna , jakbym nie dawał kontaktu tylko brał sobie kase dla siebie to moznaby biznesa rozkrecić fajnego.
- walek1978
Spoko ale nie ma co psuć marki quada na którym większość quadowców robili pierwsze kroki zresztą tak jak i ja. A importer to temat rzeka Zrób sprzegło i zapierniczaj w teren bo tylko tak odreagujesz wk*****....Polecam