Uszczelka tłumika - czy podpasuje jakiś zamiennik?
- migacz
- Quad:: CF Moto Allroad 500
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Uszczelka tłumika - czy podpasuje jakiś zamiennik?
Witajcie.
Mam jedno szybkie konkretne pytanie. Od czego podpasuję stożkową uszczelkę tłumika (nowa wersja cf moto 500 2015r.) i czy wogóle istnieje jakiś zamiennik?
Mam jedno szybkie konkretne pytanie. Od czego podpasuję stożkową uszczelkę tłumika (nowa wersja cf moto 500 2015r.) i czy wogóle istnieje jakiś zamiennik?
https://rollcenter.pl/ - rolety u moskitiery że mucha nie siada
Re: Uszczelka tłumika - czy podpasuje jakiś zamiennik?
Weź kolego to wymontuj, kup elastyczny łącznik jak od samochodowych wydechów (plecionkę) daj majstrowi na dobra flaszkę Ci to obspawa i będziesz miał spokój. Ja kupowałem, jedna cienka jak bibuła przyszła, druga o 3 czy 4 mm średnicy większa niż 2014 rocznik. Każda po 30 czy 40 zł z przesyłką. Szkoda zachodu. Łącznik kosztuje 30-40 zł plus flaszka za robotę i wreszcie zero pierdzenia i nieszczelności.
- Załączniki
-
- 20151213_131857.jpg (39.01 KiB) Przejrzano 4313 razy
V2.....sound of madness
- migacz
- Quad:: CF Moto Allroad 500
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Dzięki Robsson za podpowiedź.
U siebie masz z obu stron na stałe przyspawane?
Jakiej średnicy kupiłeś ten łącznik?
A ta rura powyżej tłumika to snorkel jakiś?
U siebie masz z obu stron na stałe przyspawane?
Jakiej średnicy kupiłeś ten łącznik?
A ta rura powyżej tłumika to snorkel jakiś?
https://rollcenter.pl/ - rolety u moskitiery że mucha nie siada
Z obu nie możesz spawać bo nie zdejmiesz już bez cięcia, spawasz po jednej a z drugiej kołnierz z np 2 nacięciami wzdłużnymi i opaska solidna do ściśnięcia. Ja tu mam robione większe kolanko ale oryginał ma 35 mm i taki bym dał u Ciebie.
Tak ten wyżej to snorkel.
Tak ten wyżej to snorkel.
V2.....sound of madness
Cf 500, przypiekl się i odpadł mi gumowy wężyk który był przymocowany do wydechu w okolicy pierwszego zagięcia rury patrząc od cylindra. Wężyk ten idzie dalej do góry prawie pod maskę. Co to jest i jak to z powrotem zamocować żeby sie znowu nie przypalil?
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Czy to ta uszczelka jest na to połączenie gdzie są sprężyny..-http://allegro.pl/cf-moto-500-allroad-u ... 19675.html
- Ranid
Zamówiłem tą orginalną żeby mieć na wzór i wytoczę z mosiądzu [ewentualnie stal] polecali na forum że to lepsze jak uszczelka,elastyczne mi się nie podoba bo mimo że tłumik jest mocowany w 2 miejscach to będzie nim trzęsło na elastycznym a przy orginalnym rozwiązaniu trzymają 4 sprężyny,ogólnie to jak będzie mała nieszczelność to nic się nie stanie.
- Ranid
Dorobiłem stalową za 10zł ta po lewej--
Ranid każdego wola co sobie założy. U mnie kolanko z tłumikiem nie szło w linii i każdy robiony pod oryginał będzie puszczał, uszczelniałem pastą i na jedno wychodziło - popierdywanie co chwila zwłaszcza na zimnym zanim nie spuchło wszystko pod temperaturą.
Wszystkie 3 szt mamy u nas zrobione na elastycznej i mamy spokój. A co do wyglądu..... przecież to jest pod boczkiem i tego nie widać
Ja nic innego sensownego tu nie widzę i to uważam za najlepsze przy CF. Ale każdego własna sprawa co zakłada.
Wszystkie 3 szt mamy u nas zrobione na elastycznej i mamy spokój. A co do wyglądu..... przecież to jest pod boczkiem i tego nie widać
Ja nic innego sensownego tu nie widzę i to uważam za najlepsze przy CF. Ale każdego własna sprawa co zakłada.
V2.....sound of madness
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Mi dziś strzelila uszczelka w X8