o co chodzi?DKfan pisze:Z resztą jak jest z tyłu wyciągarka to juz wiadomo o co chodzi
Mój kolejny quad tym razem nowy z rejestr, budżet 33-40 tys
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Mój kolejny quad tym razem nowy z rejestr, budżet 33-40
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
NIe no spoczko... kup CFkę z salonuoolsztyniak pisze: Wiem, że trochę wymyślam i może zbyt wiele wymagam od używanego sprzętu
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
pewnie o to, że nie jest założona po to, żeby fajnie quad wyglądał.Zmora1966 pisze:o co chodzi?DKfan pisze:Z resztą jak jest z tyłu wyciągarka to juz wiadomo o co chodzi
Gdyby była dostępna wersja 1000 ... czemu nieZmora1966 pisze:NIe no spoczko... kup CFkę z salonuoolsztyniak pisze: Wiem, że trochę wymyślam i może zbyt wiele wymagam od używanego sprzętu
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
pewnie o to, że nie jest założona po to, żeby fajnie quad wyglądał.oolsztyniak pisze:Zmora1966 pisze:o co chodzi?DKfan pisze:Z resztą jak jest z tyłu wyciągarka to juz wiadomo o co chodzi
Zmora1966 pisze:oolsztyniak pisze:
rozumiem że nie można zakładać sobie wyciągarki do jazdy z tyłu bo to oznacza tylko udział w rajdach? No to musze powiedzieć Cukrowi że powinien zdemontowac albo zacząć jeździć na rajdach
Reasumując...stereotypy, to tak jak że fakt montowania snoorkla oznacza że quad jest topiony...
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Spokojnie chłopaki, stereotypy mają to do sie bie ze są i tyle.
Posiadanie wyciągarki na tyle, znałem jednego gościa,który miał ją ale pewnie nigdy nie użył, Cukier też ma, no nieżle, nie chwaliłeś sie Zmora.
Co do snorkli, to bardziej prawdopodobne, ze zakłada sie dla własnego bezpieczeństwa, też był taki plan u mnie w reni
stereotypy stereotypami ale film prawde Ci powie.
Posiadanie wyciągarki na tyle, znałem jednego gościa,który miał ją ale pewnie nigdy nie użył, Cukier też ma, no nieżle, nie chwaliłeś sie Zmora.
Co do snorkli, to bardziej prawdopodobne, ze zakłada sie dla własnego bezpieczeństwa, też był taki plan u mnie w reni
stereotypy stereotypami ale film prawde Ci powie.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Zawsze miał Robert... widzisz? jak ją często używa nawet nie zauważyłeś. A co do snoorklki jak wiesz u mnie tak samo... lepiej mieć niż nie mieć
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
Nie, to nie takZmora1966 pisze: rozumiem że nie można zakładać sobie wyciągarki do jazdy z tyłu bo to oznacza tylko udział w rajdach? No to musze powiedzieć Cukrowi że powinien zdemontowac albo zacząć jeździć na rajdach
Reasumując...stereotypy, to tak jak że fakt montowania snoorkla oznacza że quad jest topiony...
Po prostu wyciągarki z tyłu większość nie zakłada dla widzimisię.
Nie oznacza to jednak, że zakładają ja Ci, którzy jeżdżą w rajdach ale zakładają ją w jakimś celu - bo np styl ich jazdy w błocie czy też teren na którym się poruszają tego wymaga. Okolice Torunia nie są chyba aż tak górzyste czy też błotne, żeby ten ekwipunek był niezbędny.
Zresztą to tylko luźna rozmowa, ten konkretny egzemplarz został sprawdzony na filmach YT i wiem co po ta wyciągarka mu była.
Tak samo tego konkretnego osobnika kolega z teamu do wersji XT nie montował chłodnicy na bagażnik i snorkla od XMR bo ładnie wyglądał, na filmach widać po prostu że gość lubi pływać.
I można to nazwać właśnie tak jak napisałeś :
Dla niego lepiej jest mieć bo gdyby go nie miał już dawno zalewałby silnik wodą przez filtr. Pytanie czy tego wcześniej nie zrobił i w związku z tym zamontował komin, tego nie wiem i nie interesuje mnie toZmora1966 pisze:A co do snoorklki jak wiesz u mnie tak samo... lepiej mieć niż nie mieć
Szuka dalej i tyle
Wiem, że do Torunia nie ma po co jechać. Jeden i drugi lekko nie miał.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Teoretycznie czy ma kominy czy nie mógł tak samo być utopiony albo i nie, tak samo z wyciągarką z tyłu.
Przede wszystkim przy oględzinach czujność, wiedza i .....YT albo FB
Niejeden dozbrojony będzie w lepszym stanie niż seria. Kwestia nie gadżetów na quadzie a użytkownika i użytkowania (z głową) maszyny.
Nie ma reguły wg mnie.
A że najlepiej u nas usunąć przed sprzedaniem wszelkie "ślady" i wracać wyglądem jak się da do serii...takie nasze piekiełko. Do tego skręcić licznik i każdego trupa wtedy się sprzeda. A cymesik doinwestowany ale ubrany w tematy "wskazujące na hardkora" traktowany jest jak potencjalna wtopa i nie raz omijany. Taki kraj, tacy ludzie.
Przede wszystkim przy oględzinach czujność, wiedza i .....YT albo FB
Niejeden dozbrojony będzie w lepszym stanie niż seria. Kwestia nie gadżetów na quadzie a użytkownika i użytkowania (z głową) maszyny.
Nie ma reguły wg mnie.
A że najlepiej u nas usunąć przed sprzedaniem wszelkie "ślady" i wracać wyglądem jak się da do serii...takie nasze piekiełko. Do tego skręcić licznik i każdego trupa wtedy się sprzeda. A cymesik doinwestowany ale ubrany w tematy "wskazujące na hardkora" traktowany jest jak potencjalna wtopa i nie raz omijany. Taki kraj, tacy ludzie.
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
Ale większość (nie mówię wszyscy) zakłada kominy żeby pozwolić sobie na więcej
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Szczerze ? Kominy nie sa potrzebne jak woda jest na tyle głęboka wystarczy zejść d*** z siodła i delikatnie podnieść quada. Wiele razy musiałem przejechać przez niebezpieczna wodę i nigdy nie było problemu
Ozo Drapers Squad