Cf 500 ściąg a w prawo
Cf 500 ściąg a w prawo
Ściąga mi CFke w prawo, o ile pamiętam zawsze miała tendencję do tego po załączeniu 4x4 i np. przy hamowaniu lubiła lekko ściągnąć ale teraz już znacznie gorzej i czuję opór na kierownicy. Opony wyrównane ciśnienie więc od czego zacząć? zbieżność?
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
Re: Cf 500 ściąg a w prawo
zbiezność sprawdź , ustaw kierke na prosto i pchnij wzdłuż lini np 2-5m quada i zobacz czy nie skręca sam, najlepiej niech kroś kierke trzyma bo sama zawsze skręci lub sznurkiem zablokuj ruch w lewo i prawo
albo hamulce nie równo biorą, nie równo starte powierzchnie lub cylinderek hamulców nie działa lub zapowietrzony jest delikatnie. milego szukania
albo hamulce nie równo biorą, nie równo starte powierzchnie lub cylinderek hamulców nie działa lub zapowietrzony jest delikatnie. milego szukania
Zawsze można na was liczyć, od razu rozbiorę do gołej ramy
W takim razie zabieram się do pracy, stawiam na zbieżność - jeszcze ani razu nie ustawiałem jej może już czas
W takim razie zabieram się do pracy, stawiam na zbieżność - jeszcze ani razu nie ustawiałem jej może już czas
nareperowane zbieżność okazała się przestawiona + uciekające ciśnienie z opon i efekt gotowy. Teraz jeździ prosto
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
No i brawo ty Mamy kolejna podpowiedż jak coś szwankuje
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Oczywiście dzięki rzeznikczek
podpowiedz kolego jak ustawiłeś zbieżność ?
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Możesz podjechać do warsztatu samochodowego i ci ustawią prawidłowo.