SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Brzuch
Quad:: Access SP 300
Imię: Paweł

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Brzuch » wt 26 kwie, 2016

A ja przeglądając dzisiaj neta znalazłem takie cudeńko http://olx.pl/oferta/yamaha-blaster-quad-honda-cb-500-okazja-CID5-IDfgAb9.html#f49df13afd
Im więcej błota tym większy fan :)

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » wt 26 kwie, 2016

To co kupiłem to sj2000 jakość nagrania bardzo dobra ale dźwięk to tragedia. Dobrze słychać przy zdjetej/odkręconej tylnej nakrętce pod którą jest ukryty właśnie mikrofon i to jak kamera znajduje się np w samochodzie. Duży plus za baterię ok 2,5 godziny. Jak na wydane 300zł z przesyłka jestem jak na razie zadowolony.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 26 kwie, 2016

A ona ma wymienialna baterie?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 26 kwie, 2016

Gorgolesco pisze:Co do kamer to nie chcialbym sie wdawac w zbedna dyskusje i tym bardziej urazic ktoregos posiadacza SJCAM'a a jedynie wyrazic swoje zdanie i opinie.
Otoz ja zanim nabylem GoPro kupilem "flagowca" od SJ (5000plus WiFi), radosc z zakupu minela juz po uruchomieniu owej kamery bo strasznie sie wieszala, aktualizacja nie wiele pomogla, nie wspominajac nawet o SJ app bo to juz w ogole byla tragedia.
Decyzja o zwrocie kamery przyszla po piereszych testach nagrywania gdzie obraz byl... "slaby", ostrosc, wszystko wygladalo jakbym krecil we mgle a dodam ze nagrywalem bez obudowy bo w tej z kolei (juz nie pamietam przy jakich ustawieniach rozdzielczosci) bylo widac krawedzie przeslony obiektywu - czarne polokregi.
Kamere SJCAM 5000plus WiFi kupilem gdy byla nowoscia i dopiero wchodzila na rynek i moze dlatego praktycznie wszystko w niej tak kulalo ale placac 770 zl oczekuje ze sprzet bedzie przynajmniej dzialal jak nalezy dlatego ja spakowalem i nastepnego dnia odeslalem.
Dolozylem drugie tyle stajac sie posiadaczem GoPro HERO 4 Black i szczerze...
jest przepasc i nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na ta kamere, co prawda producent strasznie dziaduje na wyposazeniu ktore znajduje sie w pudle wraz z kamera i daje tylko niezbedne minimum ale i tak WARTO jesli komus zalezy na jakosci, jakosci i jeszcze raz JAKOSCI :P
Michał jaka karte pamięci polecasz 64 G to chyba minimum ?? ile minut filmu wejdzie na taka kartę przy rozdzielczości full Hd 1080/ 50p

mam kartę 32 G od sj cama ale mam 3 baterie do tej Go Pro 4 wiec i karte muszę miec o wiekszej pojemności tak by na wyjeździe cało dniowym stykło mi nie tylko prądu ale i pamięci ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » wt 26 kwie, 2016

zobacz czy przypadkiem nie przyjmuje tylko max 32G, patrz na szybkość zapisu, co do tematu kamerek....każdy ma swoje zdanie, mi nie odpowiada np. Go Pro..wk...mnie

Awatar użytkownika
Gorgolesco
Quad:: Kawasaki LS 650
Imię: Michał

Post autor: Gorgolesco » wt 26 kwie, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze: Michał jaka karte pamięci polecasz 64 G to chyba minimum ?? ile minut filmu wejdzie na taka kartę przy rozdzielczości full Hd 1080/ 50p

mam kartę 32 G od sj cama ale mam 3 baterie do tej Go Pro 4 wiec i karte muszę miec o wiekszej pojemności tak by na wyjeździe cało dniowym stykło mi nie tylko prądu ale i pamięci ;)
Ja mam 64GB bo to max - SanDisc CLASS 10 Ultra są jeszcze Extreme, charakteryzują się jeszcze większą prędkością zapisu jednak Ultra w zupełności wystarcza, być może różnica byłaby podczas nagrywania Full HD przy 120 klatkach/sekundę ale nigdy jeszcze nie próbowałem.
Sprawdzałem przy 4k oraz Full HD 90 kl/s i daje radę wiec raczej nie warto przepłacać kupując "Extreme".
Co do długości nagrania przy Full HD 50 kl/s to jest to ok 3h 20 min

Marcin ATV SWAP Garage

Własnie wróciłem z Mediamarkt i kupiłem takie coś Obrazek

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz

...Tomek bateria wymienna.
...Marcin ja kupiłem taka sama kartę tylko 32gb w mediaexpert za 50 zł.

Marcin ATV SWAP Garage

Daniel z Przasnysz pisze:...Tomek bateria wymienna.
...Marcin ja kupiłem taka sama kartę tylko 32gb w mediaexpert za 50 zł.
Tak zrozumiałe że 32 jest sporo tańsza ale na cene ma też wpływ jakiej klasy jest karta i jaka ma prędkość zapisu i odczytu a te są rozmaite niby 2 takie same karty a jedna kosztuje 70 zł a druga 150 zł sprawdziłem własnie na allegro i jest w tej samej cenie i jeszcze przesyłka by doszła więc zakup raczej udany ;)
http://allegro.pl/karta-pamieci-sandisk ... 96005.html

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz

...wiem☺ tylko mówię że taka sama karta jak by ktoś chciał kupić 32gb ta sama prędkość co kupiłeś ta sama klasa jest w promocji w wyżej wymienionym sklepie. ☺

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”