SWAP Lucky Star
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: SWAP Lucky Star
Daniel masz jakies foto?
Ropa fajnie wyglada gadzina po wszystkich zabiegach
A na tej gorce to rzeczywiscie zator sie zrobil
A na tej gorce to rzeczywiscie zator sie zrobil
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Mam kilka fotek ...ale nie w temacie jaki by cie interesował. Twojego gada widziałem tylko na początku imprezy. Później syna do domu odwiozłem, jak wróciłem przejazd przez miasto i zakleszczyły mi się hamulce tuż przed wyjazdem z miasta, aż się przypaliły. Dalej już tylko wk*****..... ale i tak było git.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
a przód czy tył ci sie za kleszczył??Daniel z Przasnysz pisze:Mam kilka fotek ...ale nie w temacie jaki by cie interesował. Twojego gada widziałem tylko na początku imprezy. Później syna do domu odwiozłem, jak wróciłem przejazd przez miasto i zakleszczyły mi się hamulce tuż przed wyjazdem z miasta, aż się przypaliły. Dalej już tylko wk*****..... ale i tak było git.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Tył. Objawy są następujące po przejechaniu ok. 2-3 km. po prostu nie da się popchnąć quada na luzie. Oczywiście tarcza mocno rozgrzana, po kilku minutach kiedy tarcza wróci do swojej pierwotnej temperatury więc jak sami wiecie i rozmiaru da się ruszyć osią. Pedał hamulca twardy po przejechaniu tych 2-3 km. natomiast po ostudzeniu tarczy już lekko chodzi (hamuje). Wiec wydaje mi się że tłoczki nie chowają się do końca. Chyba że się mylę. W połowie tygodnia będę miał czas i wtedy rozbiorę, wyczyszczę, nasmaruję. Przy okazji brudnych rąk ogarnę też łańcuch i filtr.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
-
dokładnie tak zrób jak mówisz
daniel ja to przerabiałem w kilku maszynach jak juz wyciągniesz sam tłoczek ,najlepiej sprężonym powietrzem tylko włóż sobie deseczke żeby sam tłok ci nie wystrzelił
i wtedy o ile sie nie myle sa tam dwie uszczelki i musisz je wyjąc i w tych rowkach musisz dokładnie wyczyścić bo tam sie zawsze zbiera brud
a wracając do otwarcia sezonu w cz-ie to uważam za udany ,było nas nawet całkiem sporo bo my wpadli do Marcina na 7 maszyn do tego chłopaki z Rzeszowa no i marcin ze sławkiem czyli 11 szt
ale tez nie obyło sie bez małych problemów takich jak problem z paliwem przebite tylne koło ,ostry dzwon na torze i pokrzywiona kiera i bamper do tego obsunęła sie opona w przednim kole i nawaliło pełno piachu na czole opony i nie trzymało powietrza ,a nie wspomnę o tym ze kolega w przeprawówce pogubił polowe rzeczy z torby na bagażniku
tak ze było super
i wtedy o ile sie nie myle sa tam dwie uszczelki i musisz je wyjąc i w tych rowkach musisz dokładnie wyczyścić bo tam sie zawsze zbiera brud
dziekiTomek_LS500cb pisze:
a wracając do otwarcia sezonu w cz-ie to uważam za udany ,było nas nawet całkiem sporo bo my wpadli do Marcina na 7 maszyn do tego chłopaki z Rzeszowa no i marcin ze sławkiem czyli 11 szt
ale tez nie obyło sie bez małych problemów takich jak problem z paliwem przebite tylne koło ,ostry dzwon na torze i pokrzywiona kiera i bamper do tego obsunęła sie opona w przednim kole i nawaliło pełno piachu na czole opony i nie trzymało powietrza ,a nie wspomnę o tym ze kolega w przeprawówce pogubił polowe rzeczy z torby na bagażniku
tak ze było super
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
Dla tego off road jest ciekawszy niz jazda po ulicy
A mi dzisiaj udało się ukrecic sztuce kierownicy zaraz pod zegarem jak się kończą te wzmocnienia przerabiał to ktoś może czy raczej myśleć o nowej sztycy?
-
Nie ty pierwszy i nie ostatni , ja u siebie też, we szystkich peka w tym samym miejscu co u ciebie ,ja mam zespawaną i w środek wsadziłem druga rurkę gruboscienną dość pasownie ok 50 cm długosci i spawłem u góry by nie wpadła niżej rok juz jeżdżę tak jak widać i gitaraAdamus86 pisze:A mi dzisiaj udało się ukrecic sztuce kierownicy zaraz pod zegarem jak się kończą te wzmocnienia przerabiał to ktoś może czy raczej myśleć o nowej sztycy?
Jakiś zbieg okoliczności. Mi przed chwilą też pękła sztyca w tym samym miejscu pod zegarem ale w połowie, na jednej stronie się trzymała. Przy 120 jadąc po żwirowej drodze:-) Tak jakoś dziwnie mi się kierownica przechyliła w lewą stronę i nie wiedziałem co się stało. Myślałem że nie dojadę do domu i tylko laweta Jutro spawanie.