Jaki quad dla straży pożarnej
Re: Jaki quad dla straży pożarnej
Szału nima z tą jakością w Arcticach niestety...
Dla mnie Canam zdecydowanym faworytem w tej kategorii.
Dla mnie Canam zdecydowanym faworytem w tej kategorii.
Ozo Drapers Squad
W takim układzie będziemy porównywać oferty Canama 570 Max i Polarisa 570 Touring.
Są jakieś szczegóły, na które warto zwracać uwagę, albo na które lepiej się nie naciąć przy zakupie?
Są jakieś szczegóły, na które warto zwracać uwagę, albo na które lepiej się nie naciąć przy zakupie?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Potrzebujecie fakturę na pełnym vat czy vat marża? Jeżeli na vat marża to mogę dowiedzieć się o cenę u niezależnego dealera
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
A takie pytanie poza tematem. Co jest z Szamocinem ? Szukalemofert Wojtka na Allegro i nic niema
Ozo Drapers Squad
Faktura musi być na pełny VAT. Jeżeli możecie polecić kogoś z dolnego śląska to chętnie sprawdzimy
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Na allegro to nie wiem ale ja zawsze sprawdzam http://dealer-atv.otomoto.pl/Ikar pisze:A takie pytanie poza tematem. Co jest z Szamocinem ? Szukalemofert Wojtka na Allegro i nic niema
Normalnie ciągnie transporty, i troche zaczyna mocniej sprzedawać na Łotwie. Ale jak zwykle się super z nim robi interesy, w tym roku wzięliśmy od niego Renegade 1000 i praktycznie nowe g550 które chyba sprzedam i kupię nowego Kodiaka 700 też od niego.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Witam ponownie! Ponieważ w dalszym ciągu czekamy na dotację, zwracam się do Was z jednym, nurtującym mnie pytaniem, od którego właściwie powinienem zacząć. Konkretnie chodzi o moc pojazdu. Wiadomo, już że w naszym przedziale budżetowym dużego wyboru nie ma. Dalej rozważamy wybór Polarisa i Can-ama. W obu pojazdach zamontowane są silniki o mocy ok. 48 KM.
Pytanie brzmi, jak pojazd o takiej mocy poradzi sobie podczas jazdy po górach
z przyczepą obciążoną powiedzmy jakieś 400-600 kg ? Powiedzmy, że będą to sytuacje ekstremalne ale mogące wystąpić. Czy pojazd sobie wtedy poradzi?
Od znajomego słyszałem, że na potrzeby homologacji moc obniżana jest i tak do 25 KM, czy to prawda?
Pytanie brzmi, jak pojazd o takiej mocy poradzi sobie podczas jazdy po górach
z przyczepą obciążoną powiedzmy jakieś 400-600 kg ? Powiedzmy, że będą to sytuacje ekstremalne ale mogące wystąpić. Czy pojazd sobie wtedy poradzi?
Od znajomego słyszałem, że na potrzeby homologacji moc obniżana jest i tak do 25 KM, czy to prawda?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Dokładnie, do homologacji moc jest obniżona.
Trzeba quada odblokować.
Z tego co wiem to przez okres docierania silnika w Can Amie trzeba jeździć na "słabszym" kluczyku a zmiana na "mocniejszy" może skutkować cofnięciem gwarancji.
(Can Am ma programowane kluczyki komputerowo).
Obroty i moc silnika można zweryfikować podpięciem pod komputer.
Trzeba quada odblokować.
Z tego co wiem to przez okres docierania silnika w Can Amie trzeba jeździć na "słabszym" kluczyku a zmiana na "mocniejszy" może skutkować cofnięciem gwarancji.
(Can Am ma programowane kluczyki komputerowo).
Obroty i moc silnika można zweryfikować podpięciem pod komputer.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Rozumiem. Teraz pytanie, czy quad z tą mocą poradzi sobie z zadaniami jakie mu postawimy? Moje doświadczenie jest w tym ograniczone, a wiadomo, że to co podają producenci na swoich specyfikacjach może być trochę odosobnione od rzeczywistości.
Dla tego zwracam się do Was, doświadczonych użytkowników. Czy te 45/48 KM poradzi sobie z mocno załadowaną przyczepką po stromych wniesieniach? Pozdrawiam!
Dla tego zwracam się do Was, doświadczonych użytkowników. Czy te 45/48 KM poradzi sobie z mocno załadowaną przyczepką po stromych wniesieniach? Pozdrawiam!
To już bardziej w tej kwestii nie chodzi o moc, a o trakcję. Prawie 50 KM silnik w układzie V bez problemów obróci kołem a nawet czterema wtedy kiedy tylko będzie trzeba. Pytanie tylko czy pod śliskie wzniesieniach obciążoną maszyną na zwykłych laczkach da radę wjechać ?? Ten Arctic cat od kolegów ma zwykłe koła ? Jest użytkowany w takim samym terenie ?
Ozo Drapers Squad