obrotomierz cf 500
obrotomierz cf 500
Witam,
Mam 500 tke z 2014, analogowy licznik bez obrotomierza. Wiem jednak ze niektóre 500tki maja cyfrowe zegary z obrotomierzem. Pytanie: Jak i gdzie jest podłączony obrotomierz fabryczny, może uda się tam podłączyć obrotomierz innej marki.
Pozdrawiam wszystkich
Mam 500 tke z 2014, analogowy licznik bez obrotomierza. Wiem jednak ze niektóre 500tki maja cyfrowe zegary z obrotomierzem. Pytanie: Jak i gdzie jest podłączony obrotomierz fabryczny, może uda się tam podłączyć obrotomierz innej marki.
Pozdrawiam wszystkich
Re: obrotomierz cf 500
Pytanie nadal aktualne, jak ktoś wie niech podzieli się wiedzą. Pozdrawiam.
kolego pod cewke zpłonową. dajesz plus(ze stacyjki) mase(rama) impuls (cewka)tylko znajdz obrotomierz który pracuje pod jeden cylinder (VARPRO lub STAG 6 RT będziesz mógł również podłączyć i monitorować temp silnika i skrzyni CVT )
Dziękuje za odpowiedź. Poszukalem w necie tych modeli, znalazłem stage6 rt za prawie 500 pln. Cena nie zachęca...lol. Drogo, pewnie dlatego że są tam jeszcze dwa czujniki temperatur których teoretycznie nie potrzebuje. Czy te czujniki można podłączyć do cf500 bezproblemowo? Tzn bez nawiercania i gwintowania otworów w bloku...?
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Ja mam coś podobnego wystarczy koniec kabelka z czujnika zawinąć na przewód od świecy nie trzeba żadnego zasilania.Dokładnie przeczytaj instrukcję,pokazuje obroty silnika i mtg.http://allegro.pl/uniwersalny-obrotomie ... 70282.html
Dziękuję Ranid, jak zwykle jesteś pomocny;).
Pewnie kupię to co proponujesz, ale zaintrygowaly mnie te czujniki temperatur w mierniku stage6 r/t.
Ktoś ma zamontowany taki obrotomierz i wykorzystuje te wszystkie czujniki? Jeśli tak to niech napisze gdzie to podpiąć.
Pewnie kupię to co proponujesz, ale zaintrygowaly mnie te czujniki temperatur w mierniku stage6 r/t.
Ktoś ma zamontowany taki obrotomierz i wykorzystuje te wszystkie czujniki? Jeśli tak to niech napisze gdzie to podpiąć.