CF MOTO 500 opinie

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
IGORIGOR
Quad:: CF 550
Imię: IGOR

Re: CF MOTO 500 opinie

Post autor: IGORIGOR » pn 04 kwie, 2016

QUADY CF TO NAWIEKSZE [...] JAKI JEST SZCZEGOLNIE 550
CZESCI ZAMIENNYCH BRAK SERWIS DO [...] WIECEJ SIE [...] NIZ JEZDZ
A GWARANCE ZABIERAJA PO MIESACU
WSZYSTKIM SZCZERZE ODRADZAM KUPNA TEGO [...]
Ostatnio zmieniony wt 05 kwie, 2016 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Słownictwo

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pn 04 kwie, 2016

Kolego rozumiemy Twoje rozgoryczenie podejściem importera i serwisów jak i niestety kiepską jakość najnowszych sprzętów cf moto...

Aczkolwiek tutaj nie krzyczymy :) wystarczy bez caps locka

P.S. To niestety nie pierwsza negatywna opinia o 550 :(
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » pn 04 kwie, 2016

IGORIGOR pisze:QUADY CF TO NAWIEKSZE GOWNO JAKI JEST SZCZEGOLNIE 550
CZESCI ZAMIENNYCH BRAK SERWIS DO d*** WIECEJ SIE JEBIE NIZ JEZDZ
A GWARANCE ZABIERAJA PO MIESACU
WSZYSTKIM SZCZERZE ODRADZAM KUPNA TEGO GOWNA
Spokojnie bez nerwów, części można kupić na atv sweden bez większych problemów. Napisz czemu zabrano ci gwarancje?

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pn 04 kwie, 2016

Oj IGORIGOR. Nie wszystkie tylko napisz, że konkretnie 550. Miałeś dłużej inne modele?
Opisz swój przypadek w szegółach bo na to co napisałeś to nawet nie wiadomo co Ci odpowiedzieć. To jakby ktoś napisał, że wszystkie babki to [...] bo jego sie puściła. A może sie puściła przez niego i trzeba jej współczuć a nie jemu. Co się stało że Cię tak [...]?
Ostatnio zmieniony wt 05 kwie, 2016 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Oj oj oj Robert ...
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
atomboy

Post autor: atomboy » pt 08 kwie, 2016

Ja jeszcze trafiłem naCF500 nawet nieźle zrobioną ale rzeczywiście nowsze modele mają problemy. Kolega kupił już z nowszego rocznika, dba jak należy ale już mu ręce opadają bo więcej dłubie przy nim niż ma jazdy. Nosi się z zamiarem sprzedaży i przejście na używanego miśka.

Awatar użytkownika
rzeznikczek
Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
Imię: Robert

Post autor: rzeznikczek » sob 16 kwie, 2016

ja mam cf moto 500 black okrągłe 12miechów już i też sporo grzebie, najbardziej pierdoły sie psują, niby można jechać dalej ale zawsze coś małego wkurza.
łatwiej poprawić dachówkę na dachu niż wymieniać cały dach :D i od tego się zaczyna
grzebanie .... :D
Najważniejsze że serduszko ładnie chodzi i skrzynia to jest podstawa, z resztą można uporać się
wieczorem przy piwku w garażu :D

Argon87
Quad:: CF Moto 500
Imię: Arek

Post autor: Argon87 » pt 22 kwie, 2016

widzę, że ile osób tyle opinii ;)
Ja kupiłem nową cf500 na początku tego roku. Do tego czasu przejechałem z 700 km i jestem bardzo zadowolony. Może też nie mam dużego porównania ale jak dla mnie za tą kasę nowy quad to na prawdę warto. Bo kupić używany, skatowany w wodzie i naprawiać...?
Jak do tej pory awarii zero, co do mocy- już jest fajnie- można się pobawić- a jeszcze go nie odblokowałem. Jeździłem z mocniejszymi quadami i na prędkości zostawiają w tyle ale teren wg mnie podobnie, nie odstaję.

Mam znajomych którzy również jeżdżą CF i zdecydowana większość zadowolona.
Co do gwary to faktycznie przeglądy często 100km i potem co każde 500. U mnie koszt to 300zł z materiałami.

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pt 22 kwie, 2016

Gratki. Fajnie czytać zadowolonych ludzi. Oby tak dalejb
Nie męcz go i siebie. Odblokuj i niech moc będzie z Wami ;)
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » pt 22 kwie, 2016

Dobry zakup i tak pisze Robson odblokuj bo to grzech tak smigać :)

Jacol7
Quad:: CF moto 500 BE
Imię: Jacek

Post autor: Jacol7 » ndz 24 kwie, 2016

Witam.
CF moto 500 long kupiłem niedawno. Jak co roku (od 8 lat)przygotowuje się na wyjazd "Quadowy" wakacyjny. Na razie mam przejechane 650 km i wszystko jest OK.
Muszę sprawdzić nówkę w jeździe turystyczno-przeprawowej. Jak czytam posty co to się nie rozpadło czy urwało to włos mi się jeży na głowie. Powiem tak. Przez te lata jeździłem Eagle motosport 250 w 2 osoby i zawsze wróciłem do domu na quadzie :D . mimo dość dużych odległości ( około 600-800 kilometrów). Quada obojętnie jakiego m "markowego czy nie powinno się poznać i w porę wychwycić jego bolączki. Jak na razie cf 500 l sprawuje się dobrze (biegi chodzą coraz lepiej :P ) Spalanie spadło z ponad 15/100 do około 10/100. Wjechałem na na kilka sporych górek używałem 4x4 z blokadą, pomykałem nocą w lasach z dość dużą prędkością. Mimo paru konarków plastiki podstopnic jeszcze żyją. Zabawa przednia. Jakie będą moje odczucia względem CF 500 to po wyjeździe będę mógł powiedzieć coś więcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”