Witam wszystkich forumowiczów.
Niestety znowu coś mi nawaliło ale chyba te sprzęty tak maja przy ekstremalnej jeździe. Wczoraj podciągiem lekko linkę sprzęgła i wciskając sprzęgło wpadło i już nie odbiło. Rozebralem prawa stronę. Sprzęgło optycznie wydaje sie być w dobrym stanie, ale problem jest z popychaczem, ponieważ niechęć on dojść do końca, tzn niechęć wrocic ( jest lekko wysunięty) Aby dostać sie do lewej strony popychacze trzeba rozbierać silnik a wolałbym tego uniknąć. Może spotkał sie ktoś z was z takim problemem? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Ltz 400- problem ze sprzeglem
Re: Ltz 400- problem ze sprzeglem
a linka nie poszła albo coś przy sprzęgle ?
Potrzebuje wyciągnąć popychacz pionowy. Ten na który zakłada sie linka sprzęgła. W serwisuwce znalazłem zdjęcie i widać ze tylko na łożyskach jest zabite, ale nie mam sposobu tego wybić. Miał ktoś taki problem?
-
- Quad:: Ltz400
- Imię: Bartek
Witam, chciałem podciągnąć sprzęgło w swoim ltz bo gdy dałem mu więcej gazu na sprzęgle to jechał,lecz jak podciągnąłem to zaczęły się wydobywać dziwne odgłosy od strony sprzęgła, klamka sprzęgła jest twarda, wcisnę ją parę razy i robi się miękka, gdy dodam mu gazu więcej to znowu jest twarda, proszę o szybką odpowiedz.Pozdrawiam