Problem z odpaleniem na ciepłym silniku.
Problem z odpaleniem na ciepłym silniku.
Witam mam problem z moim Bashanem.
Quad odpala na zimnym silniku pali na dotyk. Ale problemy zaczynają się po ok. 20 min jazdy. Gdy się rozgrzeje nie można dodać gazu ponieważ się dusi ale wolne obroty trzyma. Gaźnik czyszczony i regulowany ale nie wiem czy dobrze. Gdy dam rade jakimś cudem ruszyć do po chwili gaśnie i już nie odpala. Łapie tylko na ssaniu jeżeli odkręcimy manetkę bez tego nawet się nie odezwie i nie trzyma obrotów a gdy zdejmę mu ssanie to słychać taki dziwne buczenie i gaśnie. Problem znika gdy ostygnie wtedy pali na dotyk. Dodam jeszcze że wogle mu nie można dodać gazu raptownie bo go zamula obojętnie czy zimny czy ciepły.
Proszę o szybką pomoc.
Quad odpala na zimnym silniku pali na dotyk. Ale problemy zaczynają się po ok. 20 min jazdy. Gdy się rozgrzeje nie można dodać gazu ponieważ się dusi ale wolne obroty trzyma. Gaźnik czyszczony i regulowany ale nie wiem czy dobrze. Gdy dam rade jakimś cudem ruszyć do po chwili gaśnie i już nie odpala. Łapie tylko na ssaniu jeżeli odkręcimy manetkę bez tego nawet się nie odezwie i nie trzyma obrotów a gdy zdejmę mu ssanie to słychać taki dziwne buczenie i gaśnie. Problem znika gdy ostygnie wtedy pali na dotyk. Dodam jeszcze że wogle mu nie można dodać gazu raptownie bo go zamula obojętnie czy zimny czy ciepły.
Proszę o szybką pomoc.
Re: Problem z odpaleniem na ciepłym silniku.
Zawory się kłaniają.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Jakie luzy ??
Dokładnie nie pamiętam, ustaw 0,10 i 0,15
Witam nic nie pomogło regulowanie zaworów. Błagam was pomóżcie.
Może coś z elektryki ??
Może coś z elektryki ??
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
zobacz dolot miedzy gaznikiem a głowicą, czy nie berze lewego powietrza
Raczej jest szczelny. A co do elektryki to coś można sprawdzić ???
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
nie wiem, ale jak dla mnie to albo paliwa nie dostaje (zobacz filtr jak masz, najlepiej ściagnij) lub ma lewe powietrze
Może się nie znam. Ale jeżeli gaśnie tylko na ciepłym silniku to raczej dostaje paliwo. Przecież gdyby nie dochodziło paliwo to raczej na zimnym też by gasł. Ale może nie dochodzi do końca ponieważ nie można mu dodać raptownie gazu.
Dzięki wszystkim za pomoc
Okazało się że kranik jest zatkany
Taka błahostka a tyle kłopotu.
Jeszcze raz dzięki.
Okazało się że kranik jest zatkany
Taka błahostka a tyle kłopotu.
Jeszcze raz dzięki.